Actionarii BCR au aprobat majorarea capitalului cu 55,4 milioane de lei, la 1,085 miliarde de lei, prin incorporarea intregului profit net realizat anul trecut, au declarat surse din actionariat.
In luna februarie, BCR a anuntat actionarii ca a obtinut in 2010 un profit net de 100 - 105 milioane lei, dar ulterior firma de audit a sugerat bancii sa mai constituie provizioane suplimentare, astfel incat castigul s-a redus la 55,4 milioane de lei, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Actionarii au aprobat, vineri, cu peste 90% din voturi, toate punctele de pe ordinea de zi propusa de conducerea BCR pentru cele trei adunari generale ale actionarilor care au avut loc vineri.

SIF Moldova a votat impotriva la unele puncte de pe ordinea de zi. Societatea de investitii detine 6% din actiunile bancii.

Majorarea capitalului social va fi realizata prin emiterea unui numar de 554,27 milioane de actiuni noi cu valoarea nominala de 0,1 lei/actiune.

Actionarii BCR au mai aprobat modificarea valorii nominale a unei actiuni, de la 1,3 lei la 0,1 lei/actiune, si a actului constitutiv al bancii, dar si pentru cresterea numarului de titluri de la 792,46 milioane la 10,3 miliarde de unitati.

Totodata, cctionarii au aprobat si situatiile financiare ale BCR si grupului BCR pentru exercitiul financiar incheiat la 31 decembrie 2010, pe baza raportului administratorilor privind exercitiul financiar al anului 2010, a raportului consolidat al administratorilor privind exercitiul financiar al anului 2010, a raportului Comitetului Executiv, a rapoartelor auditorului financiar, a raportului Comitetului de Audit si Conformitate, a raportului Comitetului de Remunerare si a raportului Comitetului de Risc.

Grupul BCR este controlat de Erste Bank, care a preluat, in 2006, 61,88% din actiunile BCR, pentru 3,75 miliarde de euro, de la stat, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si International Finance Corporation. Grupul austriac si-a majorat ulterior participatia la 69,17%, prin preluarea de actiuni detinute de salariatii BCR.

In noiembrie 2009, grupul austriac a interpus in relatia sa de actionar majoritar al BCR doua vehicule cu statut juridic de SRL infiintate in Austria, EGB Ceps Beteilungen GmbH si EGB Ceps Holding GmbH. Societatea din urma detine in prezent 69,4% din actiunile BCR. O participatie de 30,11% se afla in proprietatea celor cinci societati de investitii financiare (SIF).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri