Corectiile pe actiunile companiilor lui Dinu Patriciu par sa ia sfirsit. Actiunile Vega au crescut ieri cu 8,14%, iar cele Rompetrol Well Services cu 8,19%
Dupa ce saptamina trecuta actiunile celor trei companii ale omului de afaceri Dinu Patriciu au suferit caderi importante, in sedinta de ieri doua dintre ele au cunoscut cresteri semnificative. In schimb, Rompetrol Rafinare Constanta a fost suspendata de la tranzactionare, ea urmind a reveni azi in ringul bursier.

Cresteri de peste 8%

In sedinta bursiera de ieri actiunile Rompetrol Well Services (simbol bursier PTR) s-au majorat cu 8,19%, de la 0,2320 lei/actiune la 0,2510 lei/actiune. Acelasi randament l-au inregistrat si actiunile companiei Vega, aflata pe fosta piata Rasdaq. Cresterea in acest caz a fost de 8,14%. Singura actiune care nu a intrat in acest ritm de crestere a fost Rompetrol Rafinare Constanta. Cele doua actiuni sint actiuni mai putin lichide pe piata si atunci cresterea poate fi si urmarea unei cereri mai mari decit oferta. Vom vedea cum vor merge actiunile celor trei societati de-abia cind in ringul bursier va intra Rompetrol Rafinare Constanta, sustine Iulian Panait, presedintele firmei de consultanta financiara KTD Invest.

La Sibiu actiunile RRC cresc usor

Daca acum citeva zile contractele futures RRC la Bursa Financiar-Monetara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) atingeau un minimum pe scadenta martie de 0,0880lei/actiune, in prezent ele trec de 0,0900 lei/actiune, pretul de cotare fiind de 0,0940 lei/actiune. Pe scadenta iunie acesta este de 0,0945 lei/actiune, ceea ce sugereaza o stationare a pretului pe un interval de timp mai lung. Curios, dar iesirea lui Dinu Patriciu de la conducerea societatii Rompetrol Rafinare Constanta nu este de natura sa influenteze substantial cresterea actiunilor RRC. Este un semnal pozitiv transmis investitorilor de pe piata de capital, dar cred ca nu va influenta foate mult pretul actiunilor RRC. Sper ca aceste actiuni sa nu mai sufere caderi in perioada urmatoare, mai zice Iulian Panait.

Actiunile Ardaf urca pe bursa

Daca omul de afaceri Ovidiu Tender are probleme cu Justitia, actiunile Ardaf, listate pe fosta piata Rasdaq, nu au probleme cu investitorii. Ele au crescut si ieri cu 4,29%, fiind cotate in finalul sedintei de tranzactionare la 0,3650 lei/actiune. Se pare ca marea problema a investitorilor la aceasta actiune este daca Tender a vindut sau nu Ardaf. Multi sustin ca omul de afaceri a perfectat deja actele, in timp ce Ovidiu Tender neaga acest lucru.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri