Intesa Sanpaolo Bank a avut in primul trimestru un profit net de 4 milioane de lei, fata de o pierdere de 64,5 milioane lei in aceeasi perioada din 2012, dupa finalizarea fuziunii cu CR Firenze, a anuntat marti subsidiara locala a grupului italian Intesa Sanpaolo.
Banca obtine astfel profit pentru prima data in primul trimestru din ultimii trei ani. Profitul operational a crescut cu 50%, de la 14 milioane lei in primul trimestru al anului 2012 la 21 milioane lei, potrivit Mediafax.

"Rezultatul favorabil se datoreaza atat cresterii veniturilor cu 6,2%, pana la 55 milioane lei, cat si scaderii costurilor operationale cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 33,8 milioane lei", se arata intr-un comunicat al bancii.

Intesa Sanpaolo Group a finalizat anul trecut fuziunea subsidiarelor bancare din Romania - Intesa Sanpaolo Bank si CR Firenze.

"Anul trecut strategia bancii s-a concentrat pe curatirea portofoliului bancii si optimizarea costurilor si activitatilor in vederea fuziunii celor 2 banci detinute de Intesa Sanpaolo Group in Romania. Anul acesta obiectivul nostru este o performanta comerciala cat mai buna si o crestere echilibrata si sanatoasa intre depozitele atrase si creditele oferite clientilor nostri. In timp ce mediul de afaceri local ramane extrem de dificil, cu un numar mare de insolvente in randul companiilor, aspect ce va continua sa afecteze performantele tuturor bancilor, suntem destul de increzatori in viitor, deoarece avem o strategie pe termen lung in aceasta tara", a declarat intr-un comunicat directorul general al Intesa Sanpaolo Bank, Ezio Salvai.

Banca a raportat o crestere a portofoliului de credite brute de aproape 6% fata de martie 2012, pana la 4 miliarde lei. Depozitele atrase de la clienti au crescut cu peste 11% fata de martie 2012, la 2,6 miliarde lei. Activele nete Intesa Sanpaolo Bank, dupa scaderea provizioanelor si amortizarilor, au stagnat la 5 miliarde lei.

Grupul italian este prezent in Europa Centrala si de Est, in Orientul Mijlociu si in Africa de Nord, cu peste 1.500 de unitati si 8,3 milioane clienti in 12 tari din regiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri