Piata de leasing operational a inregistrat in primul trimestru o crestere de 3,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la peste 43.000 de unitati, potrivit datelor Asociatiei Societatilor de Leasing Operational (ASLO), care estimeaza ca industria va incheia anul cu 45.000 unitati.

In primele trei luni ale anului au fost inmatriculate aproximativ 2.300 de autovehicule noi de catre companiile de leasing operational, reprezentand peste 14% din totalul inmatricularilor de autoturisme si autovehicule comerciale usoare noi, se arata intr-un comunicat al ASLO.

Primele cinci pozitii din piata de profil sunt ocupate de companiile LeasePlan Romania, ALD Automotive, Porsche Mobility, Arval Service Lease Romania si Fleet Management Services, potrivit asociatiei. Industria ar putea incheia anul cu circa 45.000 de unitati, in crestere cu circa 5% fata de 2013, avand in vedere interesul pentru leasing operational si servicii de management de flote, manifestat prin cresterea numarului de solicitari din partea companiilor detinatoare de parcuri auto, scrie Mediafax.

"Anul in curs a adus pietei de leasing operational avantajul majorarii gradului de absorbtie a fondurilor europene care au determinat relansarea investitiilor. La aceasta se adauga nevoia de revitalizare a parcurilor auto in conditiile in care trendul ultimilor ani a fost acela de conservare", a declarat in comunicat presedintele ASLO, Daniel Ivan.

Ivan a fost reconfirmat in aceasta pozitie la adunarea generala a membrilor asociatiei de la finele lunii martie, pentru inca un an, precum si vice-presedintii Bogdan Apahidean, director general LeasePlan Romania si Radu Manea, director Fleet Management Division Porsche Finance Group Romania.

La nivelul membrilor asociatiei, care reprezinta 90% din total piata, domina in continuare serviciile complete de leasing operational (finantare si management de flote) cu o cota de 69%, urmate de management de flote 23%, restul reprezentand leasing operational (exclusiv finantare).

Piata de leasing operational a inregistrat o crestere de 3,5% in 2013, ajungand la aproape 43.000 de unitati, iar cifra de afaceri a jucatorilor de profil a atins 200 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri