Primele cinci daune ca marime platite de Omniasig Vienna Insurance Group pe segmentul de RCA au insumat, la sase luni, 8,06 milioane de lei, cea mai mare fiind de 2,4 milioane de lei, potrivit datelor asiguratorului.

"Pe linia RCA, cea mai mare despagubire achitata de Omniasig in perioada ianuarie - iunie 2014 a fost in valoare de 2.356.876 lei pentru vatamarea corporala a doi conducatori auto, ca urmare a intrarii pe contrasens a autovehiculului vinovat. Urmeaza o despagubire de 2.042.364 lei, platita pentru decesul unui conducator auto si pentru vatamarea corporala a sotiei acestuia. Topul este continuat de o despagubire in valoare de 1.813.500 de lei, acordata in cazul unui accident rutier generat de viteza excesiva si soldat cu vatamarea corporala a unui conducator auto si a pasagerului din dreapta", potrivit unui comunicat al companiei citat de Mediafax.

Pe linia CASCO, cea mai mare despagubire platita s-a ridicat la 308.557 lei pentru o dauna totala, urmata de furt despagubit de catre asigurator cu 294.120 lei si alta dauna totala in Germania de de 260.937 lei. In total, primele cinci despagubiri CASCO ca marime au insumat 1,4 milioane de lei. Pe linia de asigurari de bunuri si cladiri (property), cea mai mare despagubire platita in primul semestru al anului a fost de 811.282 lei, achitata ca urmare a unui incident petrecut in zona de sud-est a tarii, unde un utilaj industrial s-a rasturnat dupa ce malul pe care era instalat a cedat.

Pe locurile urmatoare se claseaza o dauna survenita in urma unui incendiu, despagubit cu 611.591 de lei, si o despagubire de 498.888 lei platita in urma unui incendiu provocat de coliziunea dintre o automacara si o motocicleta. In total, primele cinci despagubiri pentru polite de bunuri si cladiri au insumat 2,84 milioane de lei.

Topul daunelor in cazul asigurarilor de locuinte este condus de o avarie produsa in urma unui incendiu, pentru care compania a achitate 180.784 de lei. Urmeaza o avarie provocata de prabusirea acoperisului din cauza stratului de zapada, pentru care beneficiarul politei a incasat 172.855 lei, precum si despagubirea unui furt prin efractie, cu o suma in valoare de 167.490 de lei. Urmatoarelor doua daune ca valoare au insumat 134.135 lei.

In luna iunie, Omniasig VIG a anuntat ca suma despagubirilor aferente dosarelor de dauna solutionate si in curs de solutionare deschise in urma accidentului rutier al autocarului cu turisti romani produs in Muntenegru in iunie 2013 se ridica la peste 4,2 milioane euro. Valoarea totala a despagubirilor acordate pentru riscurile de deces si de vatamare corporala in cele 42 de cazuri solutionate pe cale amiabila si a dosarului deschis pentru vatamarea corporala a minorului muntenegrean se ridica la 4,15 milioane de euro.

Totodata, in baza politei CASCO, pentru acoperirile de asigurare a bagajelor, deces si invaliditate permanenta, au fost platite despagubiri in valoare de 88.000 euro, conform limitelor individuale specificate in contractul de asigurare. In urma accidentului din Muntenegru, in care a fost implicat un autocar cu turisti romani, si-au pierdut viata 18 persoane, printre care si soferul autocarului, iar alte 29 au fost ranite.

Omnniasig este parte a grupului Vienna Insurance Group (Austria), care detine peste 99% din actiunile asiguratorului roman. Societatea este al treilea jucator pe piata locala a asigurarilor dupa nivelul subscrierilor din 2013. VIG mai detine pe piata romaneasca BCR Asigurari de Viata si Asirom. Omniasig are un capital social de 439,64 milioane de lei.

Sursa foto: Shutterstock / agent de asigurari

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri