Banca Carpatica va majora, incepand cu 1 august, dobanzile la depozite in lei cu 0,15% si cu pana 0,50% la plasamentele in depozitele in valuta, informeaza un comunicat al institutiei bancare
Dobanda anuala maxima pe care o ofera Banca Carpatica pentru clientii care doresc sa-si pastreze economiile in lei este de 8%, in cazul depozitelor la termenul de 12 luni. Pentru depozitele la termen de o luna, dobanda eanuala ste de 7,65%, la trei luni se ofera o dobanda anuala de 7,7%, la sase luni de 7,75%, iar la noua luni se ofera 7,9%, arata comunicatul bancii. Toate aceste rate ale dobanzii sunt cu 0,15% mai mari decat cele oferite pana la sfarsitul lunii iulie, precizat Delia Sofonea, sef al departamentului de relatii publice a bancii. Dobanda anuala pentru depozitele la vedere in lei ramane la 0,25%, iar cea pentru depozitele la termen de o saptamana pastreaza nivelul de 5,5%, similar cu cel actual.

Si pentru certificatele de depozit in lei se ofera dobanzi anuale mai mari, care sunt cuprinse intre 7,65% - pentru cele la termen de 30 de zile - si 7,75% - in cazul depozitelor la termen de 180 de zile. In cazul persoanelor care doresc sa-si pastreze economiile in valuta, Banca Carpatica a marit dobanzile anuale oferite cu pana la 0,5%, in cazul depozitele in euro. Astfel, pentru depozitele la termen de un an, dobanda anuala este acum de 4,75% atat la euro, cat si la dolari. Dobanzile anuale atasate depozitelor in euro si dolari pe termen de sase luni sunt de 4,35%, iar cele la trei luni, de 4,1%, potrivit comunicatului bancii.

Depozitele la termen de o luna se remunereaza cu o dobanda anuala de 4% pentru euro si de 3,6% pentru dolari, iar pentru depozitele la vedere, dobanda ramane la 0,1% pe an. La certificatele de depozit in valuta, dobanzile maxime sunt de 4,75% pe an , pentru un termen de 12 luni. Banca a atasat depozituui in lei "Pensia Plus" cu termen de 12 luni, cea mai mare dobanda anuala, de 8,25%.

Banca joaca la "pariu" si ofera un depozit special amatorilor de jocuri de noroc. Astfel, daca aleg sa-si tina banii in depozitul "Pariu pentru Uniunea Europeana", ei pot obtine 8,25%, daca Romania intra in UE in ianuarie 2007 si doar 6% daca pariul integrarii la acest termen este pierdut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri