Provident Financial Romania va colabora cu Biroul de Credit, incepand deja testarea tehnica a sistemului, iar primele interogari ale bazei de date ar putea fi efectuate la inceputul anului viitor.

"Vrem sa incepem colaborarea cu Biroul de Credit, deocamdata testam sistemul, speram ca la inceputul anului viitor sa facem primele interogari, acest sistem completand sistemul nostru de scoring al clientilor, cu care vom continua", a declarat luni, intr-o conferinta, managerul de comunicare al companiei de credite de consum, Vlad Sandru, potrivit Mediafax.

El a aratat ca agentii Provident se vor ocupa in continuare de evaluarea personalizata a clientilor, insa parteneriatul cu Biroul de Credit va oferi posibilitatea de a evita situatiile de supraindatorare a clientilor, care le-ar putea afecta istoricul de creditare. Compania, detinuta de grupul britanic International Personal Finance (IPF), are un portofoliu de circa 300.000 clienti activi, 4.200 de agenti independenti si 850 de angajati.

Provident isi mentine obiectivul de a ajunge la 500.000 clienti activi intr-o perioada de 3-4 ani, cand se va baza pe 5.000 de agenti si 1.000 de angajati. Compania acorda credite cu valori intre 500 de lei si 5.000 de lei, cu o scadenta minima de 40 de saptamani, iar cea maxima poate ajunge la 78 de saptamani, valoarea medie a unui imprumut accesat fiind de 1.500 de lei.

Clientii care au atras minim doua imprumuturi vor beneficia de reduceri graduale ale costurilor la creditele urmatoare, de pana la 30%, cu conditia sa-si fi platit ratele la timp cel putin 50 de saptamani consecutiv. Reducerea se aplica la comisionul de administrare si la dobanda fixa totala a creditului. Provident Financial a acordat in primul semestru imprumuturi in valoare de 68,4 milioane euro in Romania si Bulgaria, in crestere cu 26% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In Bulgaria, compania s-a extins rapid si se asteapta sa ajunga la o acoperire nationala pana la sfarsitul anului viitor. Valoarea imprumuturilor acordate bulgarilor este cu circa 15% mai mica, pe fondul veniturilor mai reduse, insa clientii au costuri si perioade de creditare similiare celor din Romania. "Diferenta fata de Romania este ca in Bulgaria avem mai multi competitori directi, sunt mai multe companii care ofera aceleasi tipuri de produse ca noi", a spus Sandru.

El a aratat ca grupul britanic se extinde pe o noua piata, in Spania, unde primele operatiuni sunt programate pentru inceputul anului urmator, aceasta urmand deschiderilor din Bulgaria si Lituania. In cei opt ani de prezenta pe piata locala, compania a investit in Romania peste 230 de milioane de euro si a contribuit la bugetul de stat cu taxe in valoare de peste 30 de milioane de euro. Provident Financial Romania este o institutie financiara nebancara inregistrata in Registrul General al Bancii Nationale a Romaniei.

Sursa foto: Mircea Dragos

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri