Actionarii Fondului de Protectie a Victimelor Strazii (FPVS) au aprobat cresterea contributiei de la 1% la 2% din volumul primelor incasate pe segmentul RCA, masura urmand sa fie aplicata de la 1 ianuarie daca va fi aprobata de ASF, a declarat directorul FPVS, Sorin Greceanu, relateaza Mediafax.

"In exercitiul financiar al acestui an, FPVS a inregistrat deficit, care in primele noua luni a fost de aproximativ 10 milioane de lei. Pentru a echilibra nivelul platilor efectuate cu veniturile din contributii, actionarii FPVS au decis, la 11 decembrie, majorarea contributiei de la 1% la 2% din prime incasate pe segmentul RCA, incepand cu 1 ianuarie 2015. Aceasta hotarare a actionarilor FPVS va fi supusa aprobarii finale Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara", a afirmat Greceanu.

In primele noua luni, contributiile incasate de FPVS au insumat 17 mil. de lei

"In perioada analizata, despagubirile platite de FPVS au totalizat aproximativ 25 milioane de lei si pana la finele anului vom depasi 31 milioane de lei", a mai spus Greceanu. Actionarii FPVS, infiintat in 2006, sunt cei 11 asiguratori autorizati de catre ASF sa practice RCA, si anume ABC Asigurari, Allianz-Tiriac Asigurari, Asirom, Astra, Carpatica Asig, City Insurance, Euroins Romania, Generali Romania, Groupama, Omniasig si Uniqa.

Fondul plateste despagubiri pentru daune materiale, vatamari corporale si decese in urma accidentelor provocate de un vehicul neasigurat RCA, conform informatiilor disponibile pe pagina web a institutiei.
In 2013, fondul a platit despagubiri de 30,3 milioane de lei, in urcare cu 2,9% fata de 2012, din care 27,2 milioane de lei pentru vatamari corporale. In 2012, platile fondului au insumat 29,4 milioane de lei.

Anul trecut, numarul persoanelor despagubite pentru vatamari corporale sau deces a fost de 577, comparativ cu 460 in 2012. De asemenea, numarul dosarelor de dauna avizate de FPVS a atins 1.592, de la 1.037 in 2012.

Cererea de despagubire se depune la sediul FPVS sau la oricare sucursala ori agentie a oricarui asigurator care are dreptul sa practice asigurarea de raspundere civila auto (RCA) pe teritoriul Romaniei.

Dupa plata despagubirilor, fondul va recupera, pe cale de executare silita daca va fi cazul, despagubirile platite, cheltuielile legate de plata acestora precum si dobanda legala de la persoanele vinovate sau de la alte entitati responsabile. La sfarsitul anului 2013, disponibilitatile financiare ale FPVS totalizau 72 milioane de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri