Lucrurile sunt simple si clare. La momentul numirii in functia de presedinte la Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) mi-am asumat riscurile si stiam in buna masura in ce viespar ma bag si nu as fi riscat sa ma asociez cu ceva reprobabil, tocmai pentru ca mi-ar fi esuat misiunea, spune Misu Negritoiu, intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Declaratia presedintelui ASF a venit in contextul in care au aparut zvonuri cu privire la anchetarea sa de catre DNA, dupa ce a fost audiat de procurori, in calitate de martor, in dosarul "Carpatica". Seful ASF declara recent ca nu a fost informat oficial in legatura cu un dosar penal deschis pe numele sau, insa nu s-ar mira deloc daca ar avea plangeri penale, mai ales de la avocatii Astra Asigurari despre care sustine ca au fost foarte activi in demersul de a tergiversa procedurile de faliment ale companiei de asigurari.

"S-a tot vehiculat ca eu am fost chemat sau voi fi chemat la DNA. Si da, am fost chemat in dosarul Carpatica, dar pe problematica falimentului si nu pe motiv ca de ce ar fi intrat Carpatica Asig in faliment. Audierea a fost mai degraba legata de un episod in care s-a discutat intrarea chiar mai devreme a societatii in faliment. Nu falimentul acesteia a fost pus in discutie, ci de ce nu am facut-o mai devreme. Asadar, este cumva contrar a ceea ce acuza parlamentarii si anume ca de ce am retras autorizatia si de ce am trimis Carpatica Asig in faliment", a declarat Misu Negritoiu.

Presedintele ASF admite insa ca ii era, probabil, foarte dificil sa reziste un mandat intreg la carma autoritatii de supraveghere. "La lucrurile care s-au facut pentru redresarea pietele, la oamenii deranjati si afectati...".

El a adaugat, de asemenea, ca "am avut si eu propuneri, de toate culorile. De la interventii, din partea unor politicieni la oferte, probabil, mai generoase. Dar, faptul ca am stat cat am putut de izolat, tocmai acst lucru i-a indepartat. Sunt insa fericit ca doi ani de zile m-au cam lasat in pace, dar pana la urma lucrurile s-au acumulat si, probabil, ar fi venit mai devreme sau mai tarziu momentul unor deconturi. Dar, n-am nici o emotie ca as fi facut lucruri de natura sa ajunga la DNA. Cand ai o asemenea misiune nu risti sa te asociezi".

In dosarul "Carpatica", deputatul PMP Adrian Gurzau este cercetat sub control judiciar pentru trafic de influenta legat de favorizarea societatii de asigurari. Procurorii i-au pus sub acuzare si pe fostul presedinte al Consiliului de Administratie al Carpatica Asig, Angela Toncescu, Dan Hosu, sotul fostului procuror-sef adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu, si omul de afaceri Ion Sorin Tatu, precum si pe Marian Catalin Catarama, comisar sef de politţie, sef al Serviciului de combatere a traficului cu migranti din cadrul IGPR-DCCO, acestia fiind cercetati tot sub control judiciar.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri