Investitorii nerezidenti au cumparat, in septembrie, actiuni de 235,44 milioane lei, cu 18,6% mai mult decat sumele obtinute de nerezidenti din vazarea titlurilor detinute, de 198,38 milioane lei, informeaza un comunicat al Comsiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), citat de NewsIn.

In ceea ce priveste sectorul obligatiunilor, investitorii straini au vandut bonduri de peste 526 milioane lei si au cumparat de doar 122,43 milioane lei. Pe primul loc in topul cumparatorilor se situeaza investitorii din Stetele unite ale Americii, care au achizitionat actiuni in valoare de peste 38,62 milioane lei (10,95 milioane euro), urmati de cei din Marea Britanie cu 37,38 milioane lei (10,59 milioane euro) si investitorii austrieci cu achizitii in valoare de 32,37 milioane lei (9,17 milioane euro).

In topul vanzarilor, prima pozitie este ocipata de austriecii care au vandut, in septembrie, actiuni in valoare de 37,26 milioane lei (10.56 milioane euro), urmati de investitorii din Cipru cu vanzari totale de peste 23,82 milioane lei (6,75 milioane euro). Pe pozitia a treia, la mica distanta, se situeaza investitorii din Statele Unite ale Americii, care au vandut actiuni de peste 23,24 milioane lei (6,59 milioane euro).

In ceea ce priveste obligatiunile, cel mai mult au cumparat investitorii din Olanda, in valoare de 103,51 milioane lei (29,34 milioane euro), dar investitorii americani au vandut obligatiuni de peste 526,57 milioane lei (149,29 milioane euro).

In primele noua luni ale anului, valoarea totala a actiunilor cumparate de investitorii straini a fost de 2,27 miliarde lei, in vreme ce vanzarile efectuate de acestia au depasit 1,89 miliarde lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri