Banca Comerciala Romana (BCR) a atras 242,8 milioane lei (69,181 milioane euro) prin emisiunea de obligatiuni care s-a derulat la Bursa de Valori Bucuresti in perioada 8-21 noiembrie, au declarat brokerii de la BCR Securities.
"Emisiunea de obligatiuni BCR a fost suprasubscrisa in proportie de 121,4%, ceea ce reprezinta un succes pentru noi prin suma care a fost atrasa", a declarat Bogdan Trandafir, broker la BCR Securities.

In total au fost subscrise 2,428 milioane de obligatiuni cu valoare nominala de 100 lei, emisiunea avand doua transe, una pentru investitotii persoane fizice si cea de-a doua pentru persoanele juridice. Investitorii institutionali au subscris 2,39 milioane de obligatiuni BCR, cu 19,8% peste transa alocata initial, informeaza NewsIn. Persoanele fizice au subscris doar 15,4% din transa de obligatiuni care le-a fost alocata, respectiv 30.769 bonduri BCR.

Valoarea totala a emisiunii, de 200 milioane lei, a fost depasita cu peste 42 milioane lei, fiind cumparate in special pachete de obligatiuni cu dimensiuni si valori reduse, potrivit brokerilor. Banca Comerciala Romana anuntase initial ca vrea sa atraga pana la 575 milioane lei prin emisiunea de obligatiuni lansata la BVB, pentru care a oferit o dobanda fixa de 7,25%. Potrivit prospectului de oferta aprobat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, BCR putea suplimenta numarul obligatiunilor emise initial, pana la 5,750 milioane de titluri.

Emisiunea de obligatiuni BCR se deruleaza pe o perioada de trei ani si este cotata cu "A minus" de Fitch Ratings si, respectiv, cu "BBB minus" de Standard&Poors. Ulterior, dupa incheierea perioadei de subscriere, obligatiunile BCR vor fi listate la Bursa de Valori Bucuresti, cel mai probabil pana la sfarsitul anului 2006, potrivit brokerilor de la BCR Securities.
BCR a anuntat ca intentioneaza sa foloseasca banii atrasi prin aceasta emisiune de obligatiuni pentru majorarea sumelor oferite sub forma de credite atat populatiei, cat si companiilor, potrivit deciziei actionarilor. Emisiunea de obligatiuni este cotata cu "A minus" de catre Fitch Ratings si cu "BBB minus" de catre Standard&Poors.

BCR, membra a grupului Erste Bank, este cea mai importanta banca din Romania, cu active de 39,2 miliarde lei (11,09 miliarde euro) dupa primele noua luni ale anului. Banca are, in prezent, o retea de 457 sucursale si agentii in intreaga tara.

Banca pune la dispozitia clientilor servicii de internet banking si comert electronic (e-commerce), emite 21 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata o retea nationala de peste 1.200 de bancomate si aproape 9.200 de puncte de vanzare la comercianti (POS).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri