Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor ar putea fi adoptata de Executiv la sfarsitul acestei luni sau la inceputul lui februarie, astfel incat sa devina functionala pana la 1 iulie, a declarat secretarul de stat din cadrul MAI, Victor Paul Dobre.
Victor Paul Dobre a apreciat ca maniera de lucru la Legea privind obligativitatea asigurarii locuintei, care a implicat dezbateri si analize, a fost una mult mai fructuoasa decat adoptarea proiectului legislativ printr-o ordonanta de urgenta.

De asemenea, secretarul de stat a estimat ca documentul va trece prin Guvern cel mai probabil la sfarsitul acestei luni sau la inceputul lunii viitoare. Cred ca a fost bine ca n-am promovat Legea asigurarilor obligatorii pentru locuinte pe ordonanta de urgenta, ci a fost foarte atent dezbatuta si analizata pentru ca e o lege care ne priveste pe toti cei 22 de milioane de locuitori ai Romaniei. Sper ca pana la sfarsitul acestei luni sau inceputul lunii februarie sa o trecem prin Guvern ca proiect de lege si sa o inaintam Parlamentului, solicitand procedura de urgenta, incercand astfel sa poata deveni deveni functionala cu data de 1 iulie 2007, a declarat oficialul guvernamental, citat de NewsIn.

Acesta a atras, insa, atentia asupra faptului ca aplicarea legii va dura ceva mai mult. Sper sa devina functionala la 1 iulie. Aplicarea ei inseamna, insa, crearea forului, realizarea imprumutului, inceperea finantarii. Sunt multe lucruri. Nu stiu daca va trebui sa platim jumatate din rata pe jumatatea de an care ramane sau de la 1 ianuarie 2008. Sa vedem si cum va merge in Parlament. Noi vom cere procedura de urgenta, dar Parlamentul e stapanul, a mai precizat Dobre.

Secretarul de stat a adaugat ca proiectul de lege nu a suferit modificari majore dupa dezbaterile din Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, nivelurile politelor ramanand aceleasi. In ceea ce inseamna principiile de baza, solidaritatea, cele doua niveluri 20.000 euro-20 euro politia si 10.000 euro-10 euro politia acelea au ramas valabile. Au fost modificari tehnice facute de prima institutie careia i-am cerut avizul, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, cei care controleaza piata de asigurari, si au fost in mare majoritate acceptate. Nu sunt, insa, niste modificari esentiale. Acum suntem in procedura la celelalte ministere pentru ca sunt procedurile standard, a spus Victor Paul Dobre.

Proiectul de lege privind introducerea asigurarilor obligatorii pentru locuinte a luat nastere dupa inundatiile catastrofale din primavara lui 2005, iar actul se refera, in principal, la asigurarea in cazul producerii unor catastrofe naturale. Potrivit documentului, fiecare roman care detine o locuinta este obligat sa o asigure, in caz contrar riscand amenzi usturatoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri