Noul presedinte si director general al Ardaf, Daniel Tudor, va ramane maximum un an si in functia de administrator unic al Roumanie Assurance International (RAI), desi si-a vandut detinerea de 47,4% la RAI catre fondul ceh de investitii PPF.
"Voi continua sa pastrez pozitia de administrator unic la RAI timp de un, conform intelegerii initiale cu fondul de investitii PPF, care controleaza compania de asigurari", a adaugat Tudor. El a mai spus ca inca nu poate sa faca previziuni de ordin financiar in legatura cu evolutia companiei Ardaf, deoarece nu a indeplinit inca formalitatile de inregistrare in functie si nu are, deocamdata, o imagine completa a afacerii. El a precizat insa ca doreste sa creasca cifra de afaceri a Ardaf si sa imbunatateasca profitabilitatea.

Fostul presedinte si actionar al RAI Asigurari, Daniel Tudor, a fost ales, pe 7 februarie, de actionarii societatii de asigurari Ardaf in functiile de presedinte al Consiliului de Administratie si director general al Ardaf, informeaza NewsIn. Ceilalti doi membri ai Consiliului de Administratie al Ardaf sunt Mihaela suhane si Vetrici-soimu Bogdan. Actionarii companiei de asigurari au mai ales KPMG ca auditor financiar.

Daniel Tudor a fost presedinte al CA si actionar principal la RAI si-a vandut, recent, participatia de 47,4% din actiunile RAI Asigurari, fondului ceh de investitii PPF Investments, la fel cum au facut si ceilalti actionari ai RAI Asigurari. Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a dispus, recent, inchiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala la Ardaf, dupa ce a constatat redresarea financiara a societatii.

Administratorul special al societatii de asigurari Ardaf a decis, pe 9 ianuarie 2007, inchiderea operatiunii de majorare a capitalului social cu suma de 100 milioane lei, respectiv, majorarea capitalului social de la aproximativ 62, 5 milioane lei pana la 162.5 milioane lei. La majorarea de capital de la Ardaf au fost subscrise si varsate integral un numar de un miliard actiuni, cu valoare nominala de 0,1 lei/actiune, la pretul de 0,1 lei/actiune.

Recenta majorare de capital de la Ardaf a produs cateva modificari in actionariatul companiei, cea mai importanta fiind cea a aparitiei unui nou actionar semnificativ, Daniel Voicu, care detinea, anterior majorarii de capital, doar 0,01% din titlurile companiei, a ajuns sa controleze 15,87% din actiunile societatii in urma subscrierii la majorarea de capital de 100 milioane lei de la Ardaf.

Alte modificari in actionariatul Ardaf au fost reducerea pachetului de actiuni detinut la companie de catre Raiffeisen Zentralbank, de la 19,93% la 7,67% din titluri, reducerea pachetului Clairmont Holding Limited, de la 10,17% la 3,9% si cresterea pachetului detinut de Leo Overseas Ltd, de la 2,02% la 3,32%. O alta persoana fizica si-a marit detinerea la Ardaf, de la 0,01% la 3,09%, iar micii actionari ai companiei si-au redus participatia colectiva, de la 11,67% la 9,94%. Tender SA, controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, si-a mentinut pachetul de 56,19% din actiunile Ardaf, atat cat detinea si inainte de majorarea de capital.

Societatea comerciala Tender SA, controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, intentioneaza sa-si vanda pe piata de capital, "cat mai curand si de indata ce va fi posibil", pachetul majoritar de actiuni pe care il detine la compania de asigurari Ardaf Cluj, potrivit Monitorului Oficial. Tender SA isi va vinde si actiunile noi dobandite ca urmare a majorarii capitalului social al Ardaf, potrivit deciziei luate, in noiembrie 2006, de adunarea generala a actionarilor. "Momentan, suntem interesati de redresarea financiara a societatii. Am varsat deja cota noastra la Ardaf," declara, in luna decembrie 2006, pentru NewsIn, presedintele Tender SA. El a mai afirmat ca nu poate dezvalui cand va vinde participatia, dar ca exista discutii cu mai multe companii. "Totul este de vanzare, important este ca pretul sa fie corect", a spus Tender.

Fondul ceh de investitii PPF Investments si-a manifestat, recent, interesul pentru compania de asigurari Ardaf, despre care un reprezentant al fondului a declarat, pentru NewsIn, ca "vom continua sa-i monitorizam situatia". PPF Investments a derulat, intre 21 septembrie - 17 noiembrie 2006, o oferta de preluare a bancii comerciale Romexterra, aproape in paralel cu banca ungara MKB, reprezentantii PPF Investments anuntand ca au colectat aproximativ 19,3% din actiunile Romexterra. PPF Investments este un fond de investitii specializat in plasamente in Europa Centrala si de Est si Extremul Orient si a plasat deja, in regiunile respective, mai mult de 600 milioane dolari in companii din domeniul financiar, din domeniul telecomunicatiilor, al energiei si din sectorul media.

SC Asigurare Reasigurare Ardaf SA a fost infiintata in noiembrie 1992 si are sediul central in Cluj-Napoca. Reteaua teritoriala a companiei este formata din 160 de agentii, structurate in 25 de sucursale. Ardaf ofera produse de asigurari de viata, asigurari de persoane altele decat cele de viata, de autovehicule, maritime si de transport, de aviatie, bunuri, raspundere civila, pierderi financiare din riscuri asigurate si raspundere civila auto (RCA).

CNVM renunta la suspendarea tranzactiilor cu actiuni Ardaf

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a renuntat la suspendarea de la tranzactionare pe piata Rasdaq a actiunilor emise de societatea de asigurari Ardaf, a anuntat un comunicat al CNVM publicat la Rasdaq.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), in luna noiembrie 2006, a decis suspendarea de la tranzactionarea pe piata Rasdaq a actiunilor emise de societatea de asigurari Ardaf, pana la finalizarea procesului de redresare financiara a societatii prin administrare speciala.

La inceputul acestei luni, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a dispus inchiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala la Ardaf, dupa ce a constatat redresarea financiara a societatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri