Cotatiile euro pentru iunie au continuat sa scada in ultimele zile, iar saptamana trecuta Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri din Sibiu (BMFMS) cota moneda europeana la 3,24 lei pentru jumatatea anului, ca urmare a aprecierii consistente a leului pe piata valutara

Aprecierea monedei nationale fata de cea europeana din ultimele zile pe piata valutara, a coborat nivelul de tranzactionare al euro la derivativele pentru finalul lunii iunie de la 3,2845 lei, cat era la inceputul saptamanii, la 3,2411 lei, la sfarsitul ei.

Pentru septembrie investitorii au fost ceva mai precauti, cotatiile contractelor la termen (futures) coborand de la 3,3150 la 3,2800 lei. "Prudenta investitorilor este justificata, pentru ca daca privim catre anii trecuti, in lunile de vara intrarile de cash pe segmentul caselor de schimb sunt foarte mari, pentru ca toamna sa aduca deprecieri ale leului", a spus un broker din piata sibiana.

Pentru sfarsitul anului preturile contractelor la termen au coborat de la 3,3100 la 3,2800 lei, in timp ce cotatia pentru martie 2008 a stagnat la 3,3650 lei.

Lichiditatea din piata la termen de la Sibiu a fost scazuta saptamana trecuta, ca urmare a prudentei investitorilor. Au fost tranzactionate 24.523 contracte futures si options, valoarea lor reprezentand echivalentul a 79,67 milioane de lei, , se mai arata in raportul BMFMS.

"Principala cauza a miscarii ondulatorii a lichiditatii derivatelor pe actiuni o constituie absenta unei directii clare care ii face pe investitori sa se mentina pe pozitii de asteptare. Aceste fluctuatii sunt insa exploatate de investitorii intra-day care nu se dezmint si incearca sa exploateze orice oportunitate", a spus Bogdan Ungureanu, broker la Interdealer Capital.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri