Societatea de administrare de fond de pensii private obligatorii (pilonul II) a grupului Aviva a atras in prima luna de la startul campaniei de aderare 116.809 de participanti
Aviva a trimis luni catre Casa Nationala de Pensii si Asigurari Sociale (CNPAS), 51.689 de adeziuni, in plus fata de cele 65.120 trimise acum doua saptamani, compania ajungand astfel la un total de 116.809 de adeziuni raportate.

"In previziunile noastre initiale, estimam ca piata va reactiona mult mai prompt in primele saptamani. Este insa evident ca romanii inca amana momentul in care sa se decida asupra administratorului de fond de pensii pentru care sa opteze", a declarat directorul executiv al Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Adrian Allott.

Aviva are in momentul de fata 32.943 agenti de marketing licentiati, care au fost instruiti sa ofere consiliere financiara despre reforma pensiilor cat mai multor persoane.

Compania a finalizat toate procedurile operationale legate de prima trimitere de adeziuni de acum doua saptamani, inclusiv plata comisioanelor.

Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA tinteste un numar de clienti cuprins intre 500.000 si un milion, care corespunde unei cote de piata de 15-30%.

Grupul Aviva este cel mai mare asigurator din Marea Britanie, cu active de 535 miliarde euro in administrare, care reprezinta banii celor peste 40 de milioane de clienti din toata lumea.

"Aviva este unul dintre cei mai mari investitori straini care activeaza pe piata serviciilor financiare din Romania, compania propunandu-si sa investeasca pana la 100 milioane euro in compania de pensii nou infiintata", directorul executiv al Aviva Group Romania, Shah Rouf.

CSSPP a autorizat 18 administratori de fonduri de pensii private obligatorii: Pensia Viva (administrat de Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat), AZT Viitorul Tau (administrat de Allianz-Tiriac Pensii Private Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat si a Fondurilor de Pensii Facultative), ING (ING Fond de Pensii), Aripi (Generali Fond de Pensii), Vital (BT Aegon Fond de Pensii), OTP (administrat de OTP Fond de Pensii), BRD (administrat de BRD Fond de Pensii), AIG (AIG Fond de Pensii), Interamerican (Interamerican Fond de Pensii), Prima Pensie (administrat de Prima Pensie - Fond de Pensii), Fondul de Pensii Administrat Privat Omniforte (Omniasig Pensii – Societate de administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat), Fondul de Pensii Administrat Privat BCR, (BCR Administrare Fond de Pensii), Fondul de Pensii Administrat Privat Bancpost (Bancpost Fond de Pensii) si Fondul de Pensii Administrat Privat KD (gestionat de KD Fond de Pensii), Alfa (administrat de AG2R Fond de Pensii), Marfin (adiministrat de Marfin Fond de Pensii) si Fiducia (administrat de MKB Romexterra Fond de Pensii) si Zepter Fond de Pensii, ultima companie nu a primit inca avizul CSSPP pentru fondul sau de pensii.

Pensiile private din pilonul II sunt obligatorii pentru salariatii sub 35 de ani si optional pentru cei intre 35 si 45 de ani. Aderarea participantilor la un fond de pensii din pilonul II a inceput luni, 17 septembrie, si dureaza patru luni.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri