Raiffeisen Banca pentru Locuinte spera ca procesul de integrare a HVB Banca pentru Locuinte sa se incheie pana la jumatatea anului viitor, a declarat, presedintele Raiffeisen BpL, Alexandru Ciobanu.
"Asteptam aprobarile de la Banca Nationala a Romaniei (BNR) si Consiliul Concurentei si ne-am propus sa incepem procesul de fuziune pana la finalul acestui an. Ideal ar fi ca, pana la jumatatea anului viitor, sa incheiem fuziunea", a explicat Ciobanu, potrivit NewsIn.

HVB Banca pentru Locuinte a fost preluata in luna iulie de Raiffeisen Bank Romania, Bausparkasse Schwabish Hall Germania si Raiffeisen Bausparkasse Austria, cei trei fiind actionarii Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

La sfarsitul anului trecut, HVB Banca pentru Locuinte avea aproximativ 10.000 de contracte active cu o valoare a depozitelor de la clienti de aproximativ 5 milioane euro.

Ca orientare strategica, Raiffeisen BpL vrea sa isi directioneze promovarea produselor de economisire-creditare catre segmentul de economisire.

In acest sens, banca a facut un studiu de piata orientat pe profilul consumatorului si vrea sa mearga in continuare pe consolidarea calitatii contractelor, mai mult decat pe cresterea numarului acestora.

In linii mari, clientul interesat de un produs de economisire-creditare are mai putin de 45-50 de ani si venituri familiale cuprinse intre 1.500 si 5.000 lei.

Din studiul efectuat, reiese ca parintii sunt mai interesati de acest tip de produse, iar femeile au o tendinta mai accentuata catre economisire.

Raiffeisen Bank Romania, Bausparkasse Schwabish Hall Germania si Raiffeisen Bausparkasse Austria au fondat Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) in 2004.

RBL administra, dupa prima jumatate a acestui an, contracte de economisire-creditare pentru aproximativ 160.000 de clienti, cu o valoare contractuala totala de aproximativ 600 milioane euro. Economiile totale ale clientilor RBL depaseau 70 milioane euro, in crestere cu 20% comparativ cu finalul anului 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri