Banca Comerciala Romana, al carei actionar majoritar este Erste Group, nu are nevoie si nici va cere o infuzie de capital din partea guvernului roman, a spus directorul executiv al Erste, Andreas Treichl.
Erste, al treilea mare grup bancar din Europa emergenta, nu a incheiat discutiile cu guvernul Austriac privind o injectie de capital de 2,7 miliarde euro si s-ar putea inca razgandi in aceasta privinta, a subliniat Treichl.

”Nu avem nevoie de capital din Romania si nici nu ni-l dorim”, a spus oficialul, intr-un interviu pentru revista Profil.

Treichl a mai precizat ca trebuie sa tina cont de interesele actionarilor in discutiile cu guvernul austriac si ar putea anula astfel posibila injectie de capital, daca conditiile vor fi prea impovaratoare.

"Nu suntem o banca care genereaza pierderi si care are nevoie de a fi nationalizata, doar incercam sa strangem capital in cel mai rapid mod posibil", a mai spus el.

"Statul este astfel una dintre optiuni. Dar daca dam impresia ca statul se va amesteca, nimeni nu va mai cumpara actiunile noastre. In acest caz nu vom apela la capitalul statului", a adaugat Treichl.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri