Allianz-Tiriac Pensii Private, al doilea jucator de pe pilonul II, si-a redus de 11,7 ori capitalul social, pana la 29,99 milioane lei, dupa ce administratorii au fost obligati sa recunoasca anul trecut drept pierderi toate investitiile realizate la startul sistemului.
Inainte de reducere, Allianz-Tiriac Pensii Private avea un capital social de 350 milioane lei.

Capitalul a fost redus recent prin diminuarea valorii nominale a unei actiuni de la 100 lei la 8,5714 lei, in urma unei hotarari a actionarilor din 7 mai.

Directorul general al Allianz-Tiriac Pensii Private, Crinu Andanut (foto), explica la sfarsitul lunii aprilie ca unii administratori vor recurge la reduceri ale capitalului social cu volumul pierderilor contabile realizate, pentru a respecta Legea 31/1990, care impune un anumit raport intre capitalul propriu si capitalul social.

Dupa diminuarea capitalului social, Allianz-Tiriac Asigurari SA detine 99,9999% din capitalul social, iar Vesanio Trading Limited are cinci actiuni, relateaza NewsIn.

"Am luat in dezbatere unicul punct aflat pe ordinea de zi si anume reducerea capitalului social al Allianz - Tiriac Pensii Private Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA, ca urmare a pierderilor financiare inregistrate de aceasta in exercitiul financiar 2007 si 2008", se arata in documentul publicat in Monitorul Oficial.

Allianz-Tiriac Pensii Private a raportat pentru 2008 pierderi de 392 milioane lei (peste 100 milioane euro).

In primii doi ani de la lansarea acestei noi piete, companiile au inregistrat pierderi cumulate de 165 milioane lei in 2007 si de 880 milioane lei in 2008.

Allianz-Tiriac Pensii Private este al doilea jucator de pe piata pensiilor private obligatorii, cu 1,14 milioane participanti la sfarsitul lui septembrie si active nete de 470,95 milioane lei.

Pe piata pensiilor facultative (pilonul III), Allianz-Tiriac Pensii Private este prezent cu doua fonduri, AZT Moderato si AZT Vivace, care aveau impreuna, la sfarsitul lui septembrie, active nete de circa 41 milioane lei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri