Ierarhia consultantilor financiari de fuziuni si achizitii (M&A) este dominata de jucatorii Big 4, in timp ce firmele autohtone fac legea in clasamentul avocatilor de business, releva o analiza DealWatch.
Top 10 consultanti - Valoarea tranzactiilor

Compania de consultanta Balkan Advisory Company (BAC) ocupa primul loc in topul consultantilor financiari, in functie de valoarea tranzactiilor intermediate in 2010. BAC a intermediat anul trecut doua tranzactii in valoare totala de 74 milioane de euro, fiind urmata de KPMG, cu sase tranzactii in valoare totala de 63 milioane de euro.

Podiumul este completat de un alt jucator din Big 4, Ernst&Young, cu cinci deal-uri intermediate, cu o valoare cumulata de 59 milioane de euro (vezi tabel dreapta).

Banca de investitii Lazard este pe locul patru in topul consultantilor financiari, cu o tranzactie in valoare de 52 milioane de euro, iar pozitiile urmatoare sunt ocupate de celelalte doua companii din Big 4: PricewaterhouseCoopers (locul 5, tranzactii in valoare totala de 40 milioane de euro) si Deloitte (locul 6, tranzactii, in valoare de 30 milioane de euro).

Smith&Wiliamson, BNP Paribas, Houlihan Lokey si The Counsel completeaza tabloul celor mai active companii de consultanta in M&A, in functie de valoarea tranzactiilor intermediate in 2010.

Clasamentul consultantilor - Numar de tranzactii

Cu cele sase tranzactii in valoare de 63 milioane de dolari, KPMG ocupa primul loc in clasamentul intocmit pe baza numarului de fuziuni si achizitii intermediate in 2010.

Ernst&Young ocupa locul doi in aceasta ierarhie, cu un numar de cinci tranzactii in valoare de 59 milioane de dolari.

Locul trei in clasament, Capital Partners este cea mai bine plasata companie independenta si locala din primele zece firme de consultanta in domeniul fuziunilor si achizitiilor, ca numar de tranzactii intermediate: patru deal-uri, in valoare totala de 20 milioane de euro.

Ierarhie case de avocatura - Valoarea tranzactiilor

Casa de avocatura Musat & Asociatii a asistat cele mai valoroase tranzactii, pe baza datelor din 2010. Casa de avocatura a lucrat la opt tranzactii in valoare de 584 milioane de euro.

Kinstellar ocupa locul doi in clasament, cu sase tranzactii in valoare de 182 milioane de euro.

Podiumul este completat de firma de avocatura Weil, Gotshal & Manges, cu o tranzactie asistata juridic in valoare de 118 milioane de euro.

Top case de avocatura - Numar deal-uri

In timp ce piata consultantilor financiari este dominata de companiile internationale, primele locuri in clasamentul avocatilor de business apartin jucatorilor locali.

Clasamentul intocmit in functie de numarul de tranzactii (vezi tabel dreapta) este condus de casa de avocatura Popovici Nitu&Asociatii, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de profil. Avocatii Popovici Nitu&Asociatii au asistat juridic 18 tranzactii in valoare totala de 85 milioane de euro.

Firma de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) ocupa locul doi in acest clasament, cu 10 tranzactii in valoare de 115 milioane de euro.

Locul trei este adjudecat de catre casa de avocatura Biris Goran, cu 10 tranzactii, fiind urmata de Musat & Asociatii, cu cele opt deal-uri de anul trecut.

Locul cinci in topul intocmit in functie de numarul tranzactiilor este ocupat de casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii (opt tranzactii in valoare de 88 milioane de euro).

Potrivit metodologiei Dealwatch, au fost luate in considerare tranzactiile de peste 1 milion de euro, s-au inclus numai tranzactiile de tipul M&A (nu si ECM) si s-a luat in considerare data anuntului tranzactiei, nu data finalizarii acesteia. De asemenea, valoarea reflecta tranzactiile unde pretul a fost disponibil (fie ca date oficiale sau estimari ale pietei), iar zvonurile despre tranzactii sau tranzactiile esuate nu fac parte din aceste clasificari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri