Veniturile Microsoft Romania, filiala locala a celui mai mare producator mondial de software, ar putea creste cu intre 5 si 10% in urmatoarele 12 luni, chiar daca intreaga piata de software nu va inregistra un avans, a declarat in cadrul unei conferinte de presa, Roland Binkofski, directorul general al companiei.
"Pentru anul fiscal 2012, inceput pe 1 iulie, ne asteptam la o rata de crestere redusa, de sub 10%, mai exact, putin peste 5%. Nu ma astept la o crestere a pietei software din Romania, insa noi ne vom majora cotele de piata. La inceputul intervalului, ritmul de crestere va fi mai redus, dar se va accelera spre sfarsitul anului", a explicat managerul.

In anul fiscal anterior (iulie 2010-iunie 2011), cifra de afaceri a companiei a stagnat, in timp ce piata de software a scazut cu aproximativ 5% fata de anul anterior.

Piata de soft si servicii IT a fost in jurul a 700 de milioane de euro in anul calendaristic precedent.

"A fost un an dificil atat pentru afaceri, in general, cat si pentru Microsoft”, a mai spus CEO-ul Microsoft, adaugand ca proiectele cu statul au fost suspendate, iar cheltuielile consumatorilor finali au scazut.

Pe viitor, conducerea companiei se va orienta catre utilizatorii casnici, va incerca sa colaboreze mai mult cu clientii guvernamentali si sa creasca pe domeniul serviciilor cloud.

In anul financiar anterior, compania a inregistrat cresteri pe mai multe domenii de business, printre acestea numarandu-se solutiile de CRM (pentru gestiunea relatiilor cu clientii) si ERP (managementul resurselor intreprinderii). Astfel, Microsoft a raportat o crestere cu 50% a numarului de clienti noi de solutii ERP si o dublare a utilizatorilor de solutii de CRM.

In acelasi timp, cota de piata a sistemului de operare Microsoft Windows a crescut cu in jur de 4,5% pentru PC-urile nou vandute, iar adoptarea Windows 7 in Romania a ajuns la aproximativ 32%. Pe de alta parte, cota de piata a sistemului de operare Windows Server a crescut cu 2%, desi vanzarile de echipamente hardware de tip server au scazut.

Filiala locala a celui mai mare producator mondial de software este prezenta pe piata locala din 1996 si are 400 de angajati.

Ultimele date financiare disponibile despre Microsoft Romania sunt din 2009, cand compania a avut afaceri de circa 29,7 milioane de euro si un profit brut de 5,2 milioane de euro, potrivit datelor Registrul Comertului. Cifra de afaceri raportata la Registrul Comertului de companie nu reprezinta intreg businessul Microsoft pe piata locala. Cifrele declarate reprezinta veniturile directe realizate in activitati de consultanta si servicii si veniturile din activitatile de marketing pentru produsele si solutiile Microsoft.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri