Epson, unul dintre cei mai importanti producatori de imprimante, proiectoare si LCD-uri din lume, a inregistrat o crestere de 20% a afacerilor pe segmentul videoproiectoarelor in primele sase luni , in special datorita competitiilor sportive care au avut loc in lunile de vara.
Campionatul Mondial de Fotbal si Olimpiada din vara acestui ai au generat vanzari de un milion de euro pe acest segment in primele sase luni ale acestui an, in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

„Segmentul proiectoarelor genereaza anual aproximativ 25% din vanzarile Epson in Romania. Pentru prima jumatate a anului, acestea au crescut cu 20% peste nivelul inregistrat anul trecut si ne asteptam ca tendinta sa se mentina si pentru restul anului, ca urmare a noilor lansari”, a declarat Simona Decuseara (foto), national sales & marketing manager Epson Romania.

Cele mai vandute modele de proiectoare au fost cele cu rezolutie SVGA (800x600px) si XGA (1024x768px) – ambele cu un aspect al imaginii tip 4:3, comercializate la un pret mediu cuprins intre 500 si 550 de euro, insa pe un trend pozitiv se afla si modelele WXGA, cu rezolutii adaptate formatului de imagine 16:9.

Potrivit estimarilor oficialului Epson Romania, piata locala de videoproiectoare s-ar putea ridica in acest an la 5 milioane de euro.

Pe segmentul de videoproiectoare, Epson detine o cota de 33% din piata.

Afaceri de 4 mil. euro, la sase luni


Filiala locala a grupului japonez Epson a inregistrat un rulaj de patru milioane de euro in primul semestru al anului 2012. Rezultatele din prima jumatate a acestui an se bazeaza in cea mai mare parte pe cresterea cu 20% a vanzarilor de videoproiectoare, in contextul evenimentelor sportive din aceasta vara, dar si pe succesul inregistrat de imprimantele CISS (Continuous Ink Supply System) adresate companiilor mici si mijlocii, precum si consumatorilor individuali care tiparesc in volum mare.


Daca piata proiectoarelor a fost impulsionata de evenimentele sportive din trimestrul al doilea, pe piata imprimantelor cresteri au fost inregistrate pe segmentul adresat mediului de business si industrial (sectorul semnalisticii si CAD).

Piata de imprimante a inregistrat o usoara scadere in prima jumatate a anului, comparativ cu anul trecut, dar noile lansari din aceasta toamna creeaza premisele unei evolutii pozitive pentru a doua jumatate a anului.

Pentru acest an, filiala locala a grupului Epson tinteste afaceri de 9 milioane de euro, in crestere cu peste 10% fata de nivelul anului trecut.

“Ne mentinem, pana la finalul anului, tinta de 9 milioane de euro pentru cifra de vanzari, in contextul in care vom aduce pe piata peste 40 de produse noi care se adreseaza tuturor segmentelor de clienti”, a completat Decuseara.

De altfel, al doilea cel mai dinamic segment de produs il reprezinta imprimantele cu rezervoare de cerneala de mare capacitate incorporate, pe scurt CISS, lansate in martie anul acesta. Romania este lider de vanzari pe aceasta categorie in regiune. De asemenea, Epson a inregistrat cresteri importante ale vanzarilor de hartie foto, ca urmare a faptului ca pretul redus al cernelii i-a impulsionat pe posesorii de imprimante foto bazate pe tehnologia CISS sa tipareasca mai multe fotografii.

Un alt segment cu evolutie pozitiva a vanzarilor il constituie imprimantele de format mare, atat din categoria de imprimare de semnalistica indoor/outdoor, cat si pentru aplicatii de tip CAD si GIS. Noile imprimante Epson se adreseaza utilizatorilor business si industriali care vor sa obtina pe termen mediu si lung optimizari la nivelul costurilor operationale.

In Romania, produsele Epson sunt distribuite de MB Distribution, Despec Romania, IT Smart Distribution, Altex si distribuitorul specializat Dacora Print.

Condus de Seiko Epson Corporation cu sediul in Japonia, grupul Epson numara peste 78.000 angajati in 99 de companii din toata lumea. Compania activeaza in domeniul imaginii prin productia de imprimante, proiectoare si LCD-uri.

Principalii concurenti ai Epson sunt HP, Canon, Xerox si Minolta (imprimante), dar si BenQ sau Acer, pe segmentul videoproiectoarelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri