Domeniul IT, aflat de mult timp in top din punct de vedere al angajarilor, isi va pastra multi ani de acum inainte aceasta pozitie, a declarat pentru wall-street.ro Vlad Bog seful de resurse umane al Microsoft. Filiala locala a celui mai mare producator de software din lume va angaja 700 de oameni in urmatorii cinci ani.
"Societatea are constant nevoie de eficientizare si automatizare, corporatiile incearca sa optimizeze costurile si nu o pot face fara tehnologie, toate acestea inseamna IT. IT-ul va ramane fundamental pentru mersul societatii si al economiei. Mai mult, IT-ul se dezvolta si in criza pentru ca este nevoie de eficientizare", a explicat Vlad Bog.

Planuri de angajare indraznete

Expansiunea IT-ului este confirmata si de planurile de angajare pe care le are si Microsoft Romania, care vrea sa aduca in urmatorii cinci ani 700 de oameni noi in companie.

Compania are in prezent circa 400 de angajati, dintre care 250 de persoane in centrul de suport tehnic global (GTSC) la Bucuresti si o parte la centrul similar din Timisoara.

"In prezent avem peste 400 de angajati si crestem, angajam anual in jur de 120-140 de persoane, iar estimatul nostru este ca vom angaja in jur de 700 de persoane in urmatorii cinci ani. In Microsoft avem o rata de retentie foarte buna a angajatilor, procentul celor care pleaca nedepasind 3%", a precizat seful de HR al companiei de software.

In acest an Microsoft va angaja 120 de persoane, majoritatea posturilor fiind diponibile in cadrul centrului de suport din Bucuresti.

"Angajam pentru centrul de la Universitate, in contextul in care satisfactia clientilor pe care ii deservim din aceasta locatie este mare, motiv pentru care exista interes constant de a da din ce in ce mai mult business catre Romania", a precizat Bog.

Cum poti ajunge sa lucrezi la Microsoft

Compania de IT utilizeaza majoritatea mijloacelor de recrutare, de la site-uri de job-uri si retele de socializare la vizite in facultati.

"Folosim mult retelele de socializare Facebook si LinkedIn si folosim orice fel de informatii din piata ca referinte. Recrutam si pasiv, primim CV-uri si mergem si in facultati, insa asta nu inseamna ca daca nu ai absolvit o facultate tehnica nu te poti angaja in Microsoft. Sansele sunt uriase sa lucrezi in Microsoft daca esti pasionat de tehnologie si stii doua limbi straine", a explicat Vlad Bog, care a adaugat ca printre angajatii companiei se numara si absolventi de teologie.

El a adaugat ca Microsoft a primit anul trecut 20.000 de CV-uri pentru centrul de suport din Bucuresti, unde au fost disponibile circa 100 de posturi.

"Din 20.000 de CV-uri circa 500 sunt selectate sa mearga mai departe in interviuri. Este foarte ciudat, pentru ca din studii reiese ca multi tineri nu aplica la Microsoft temandu-se ca nu sunt suficient de buni, iar, in acelasi timp, sunt persoane care aplica desi exista o prapastie mare intre noi si ei", a mai spus Bog.

De asemenea, potrivit lui Bog, Microsoft va aduce anul acesta 20-25 de tineri in internshipuri de trei luni, pe durata verii. Compania alege cei mai buni studenti din facultatile de profil pentru aceste locuri.

In ceea ce priveste salariile, Bog spune ca la Microsoft "platim la nivelul pietei si suntem superiori pe partea de beneficii de sanatate".

Microsoft in Romania si in afara granitelor

Vlad Bog a mai spus ca Microsoft este o companie care ofera multa libertate angajatilor de a lucra in orice filiala isi doresc, daca sunt calificati pentru acele functii.

"Orice pozitie noua in Microsoft este postata si oricine poate sa aplice, iar in acest mod sute sau chiar mii de romani au plecat sa lucreze in afara, in cadrul companiei. Cei care aleg aceasta cale sunt atrasi de complexitate cazuisticii cu care pot lucra in afara si apoi de salariu. La polul opus, exista un trend ca cetateni vest-europeni sa vina sa lucreze in Microsoft Romania. Acestia din urma au salariul mai mic in Romania, insa economisesc mai mult decat in Germania, de exemplu, iar suma pe care o au la sfarsit de luna in cont este mai mare", a mai spus Vlad Bog.

Cand se refera la angajatii din filiala romaneasca, Vlad Bog spune ca Microsoft se caracterizeaza prin libertarea oferita acestora, de a veni mai tarziu la birou sau de a lucra de acasa, beneficii care au dus in timp la crestere productivitatii.

"Vrem ca angajatii nostri sa atinga potentialul maxim si pentru asta le oferim flexibilitatea de a lucra de acasa, de la parteneri sau de la clienti. Una este sa stai 45 de minute in trafic, cu motorul pornit, alta este sa poti sa ajungi in 15 minute, cu jumatate de ora mai tarziu. Aceasta practiva a dus la cresterea productivitatii angajatilor, a satisfactiei acestora, precum si la o reducere a consumului de carburanti, dar si a amprentei de dioxid de carbon pe care noi o masuram", a explicat Bog.

Seful de HR al Microsoft a mai precizat ca in aceasta practica firmele trebuie sa plece de la premisa de incredere, in conditiile in care in Romania munca de acasa nu este raspandita, desi 75% dintre companii sunt atrase de acest gen de aranjament.

Microsoft Romania, filiala locala a celui mai mare producator de software la nivel mondial, are circa 400 de angajati si a inregistrat afaceri de 31,8 milioane de euro in 2011, conform Ministerului de Finante. Cifra raportata nu reprezinta intreg businessul Microsoft pe piata locala, ci doar veniturile directe realizate in activitati de consultanta si servicii si veniturile din activitatile de marketing pentru produsele si solutiile Microsoft.

Printre principalii competitori ai companiei pe piata locala se numara Oracle, Siveco sau Totalsoft.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri