Smartphone-urile echipate cu sistemul de operare Windows Phone, un segment dominat categoric de catre Nokia (cu 90% din piata), au atins un nivel record de vanzari in trimetrul al patrulea, potrivit reprezentantilor Microsoft, citati de GSMArena.com.

Perioada Sarbatorilor de Craciun s-a dovedit un real succes pentru Microsoft, care sustine ca vanzarile din saptamana cadourilor a depasit cu mult asteptarile.
“Am inregistrat vanzari record pentru dispozitivele echipate cu Windows Phone in perioada Sarbatorilor, iar in saptamana de dinaintea Craciunului vanzarile s-au dublat la nivel global”, au anuntat oficialii companiei americane.
Potrivit companiei de cercetare IDC, Windows Phone si-a consolidat pozitia pe piata sistemelor de operare mobile in lupta cu iOS si Android, reusind sa ajunga pe pozitia a treia in top. Conform IDC, sistemul de operare dezvoltat de catre Microsoft a inregistrat cea mai mare rata de crestere dintre toate sistemele de operare mobile, cu o crestere de peste 150% an de an.
Conform aceleiasi companii de cercetare, Windows Phone ocupa pozitia secunda in top pe 14 piete pe care este prezenta si a reusit sa comercializeze mai multe echipamente dotate cu sistemul de operare mobil Windows decat cel al Apple pe 24 de piete intr-un singur trimestru.
Printre pietele unde Windows Phone domina iOS se numara Chile, Columbia, Republica Ceha, Egipt, Ecuador, Finlanda, Grecia, Ungaria, India, Italia, Kenya, Kuweit, Malaesia, Mexic, Nigeria, Pakistan, Peru, Polonia, Arabia Saudita, Tailanda, Ucraina, Emiratele Arabe Unite sau Vietnam in timp ce sistemul de operare mobil ocupa pozitia secunda in top in state precum: India, Mexic, Italia, Chile, Tailanda, Vietnam, Malaesia, Polonia, Africa de Sud, Ucraina, Ungaria, Finlanda, Republica Ceha si Grecia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri