Hewlett-Packard va cumpara compania de retelistica wireless Aruba Networks pentru suma de 2,7 miliarde de dolari, cea mai mare achizitie a gigantului american dupa cumpararea (dezastruoasa) a unui furnizor de software britanic, in 2011, scrie presa internationala.

Aruba, cu sediul in California, produce sisteme de retea Wi-Fi pentru mall-uri, campusuri corporate, hoteluri si universitati. Business-ul lor s-a dezvoltat, pe masura ce din ce in ce mai multi oameni folosesc terminale mobile la munca sau in institutii de invatamant. Aruba ar putea ajuta HP sa capitalizeze pe aceasta tendinta care a lovit in vanzarile de computere traditionale.

Deal-ul ar putea de asemenea sa ajute HP sa concureze cu rivali precum Cisco Systems si sa poata intra mai puternic pe piete asiatice, in special in China. Cisco vinde in prezent circa jumatate din toate echipamentele wireless la nivel global, conform analistului UBS Amitabh Passi. El estimeaza ca Aruba si HP impreuna ar acoperi circa 20% din piata globala.

HP incearca sa isi extinda portofoliul tehnologic, compania pregatindu-se sa se imparta in doua entatiti – una axata pe vanzarea de sisteme si software, cealalta pe vanzarea de PC-uri si imprimante.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri