Telekom Romania a plantat alaturi de Smart Sun Solutions primul copac digital, Strawberry Tree, din Romania in Parcul Copiilor din Timisoara. Produsul se adreseaza teraselor, restaurantelor sau centrelor comerciale. Iata cum functioneaza sistemul.

Copacul digital marcheaza introducerea in portofoliul Telekom Romania de solutii wireless pentru clientii business, incepand cu aceasta luna, a sistemului Strawberry Tree – un incarcator solar pentru dispozitive mobile, care asigura si conexiunea la Internet Wi-Fi. Proiectul pilot a fost lansat, impreuna cu Smart Sun Solutions, in premiera pe piata din Romania, la finalul anului trecut, in Timisoara. Strawberry Tree este foarte potrivit pentru parcuri, terase si restaurante in aer liber sau spatii comerciale, mentioneaza compania Telekom Romania.

copac digital strawberry treeStrawberry Tree este primul incarcator public din lume pentru dispozitive mobile, care foloseste energia solara, punand in valoare beneficiile pe care sursele de energie regenerabila le ofera in spatiile publice aglomerate. ”Copacul” poate fi folosit pentru alimentarea telefoanelor, tabletelor, laptopurilor, playerelor multimedia, oferind totodata Internet Wi-Fi gratuit utilizatorilor aflati in spatii publice. Conexiunea la Internet este bazata pe tehnologia 3G sau 4G, in functie de acoperire, avand o raza de actiune de aproximativ 10 metri. Bateriile reincarcabile cu care este prevazut sistemul inmagazineaza energia si permit Strawberry Tree o autonomie de 14 zile. Conectarea la Internet se realizeaza prin selectarea punctului de acces Strawberry Tree, fara a fi necesara autentificarea cu numele de utilizator si parola.

Sistemul este functional in Parcul Copiilor din Timisoara, solutia fiind achizitionata de Primaria Timisoara. “Copacul” permite incarcarea simultana a pana la 16 dispozitive si are o capacitate anuala de pana la 840.000 incarcari de cate 10 minute . Pe langa conceptul inovator, tehnologia Strawberry Tree este si una prietenoasa cu mediul, functionand in acord cu cerintele si legislatia de mediu pentru o abordare eficienta din punct de vedere energetic in domeniul constructiei de cladiri. In Europa, alte 12 platforme Strawberry Tree sunt instalate in Serbia, Bosnia si Hertegovina.

Portofoliul Telekom Romania de solutii wireless pentru segmentul fix dedicate clientilor business include HotZone (serviciu care se adreseaza in special segmentului HoReca) si Global Corporate Access (GCA) -lansat in premiera in Romania in toamna anului trecut, care permite companiilor sa se conecteze la peste 1,8 milioane de hotspoturi din peste 120 de tari – si, incepand din aceasta luna, tehnologia Strawberry Tree.

Saptamana aceasta, Telekom Romania a anuntat si lansarea unei oferte speciale de servicii integrate fix-mobil, care include beneficii pentru TV, Internet si Voce Mobila si 50% reducere in primele 6 luni de abonament la pachetele cu 3 sau 4 servicii, receiver TV si modem Wi-fi incluse.

Ce preturi sunt la abonamentele Telekom Romania in cadrul promotiei

Preturile reduse ale pachetelor incep de la 42 lei / luna pentru pachetele cu TV, Internet si Voce fixa, si de la 69 lei / luna, pentru pachetele care contin si voce mobila. Astfel, clientii pot beneficia de pachetul cu 3 servicii care cuprinde Televiziune L, Internet L si Voce fixa S, la pretul promotional de 45 lei / luna, in primele 6 luni, respectiv 89 lei / luna, incepand cu luna a saptea, sau de pachetul cu Televiziune M, Internet L si Voce fixa S, la pretul promotional de 42 lei / luna, in primele 6 luni, respectiv 84 lei / luna, incepand cu luna a saptea.

promotii telekom romaniaPachetele integrate fix-mobil cu 4 servicii pot fi, de asemenea, achizitionate in doua variante: Nelimitat Voce L, Televiziune L, Internet L si Voce fixa S, la pretul promotional de 72 lei / luna, in primele 6 luni, respectiv 143 lei / luna, incepand cu luna a saptea, sau pachetul cu Nelimitat Voce L, Televiziune M, Internet L si Voce fixa S, la pretul promotional de 69 lei / luna, in primele 6 luni, respectiv 138 lei / luna, incepand cu luna a saptea.

Clientii care opteaza pentru un pachet integrat fix-mobil cu 4 servicii beneficiaza de un telefon mobil Samsung Galaxy Young 2 inclus. Oferta speciala este disponibila incepand din 16 martie si este valabila pentru contractele incheiate pe o perioada de 2 ani. Ofertele integrate aduc clientilor cea mai buna experienta TV de pe piata din Romania, cu pana la 128 de canale incluse, pana la 62 de canale TV care pot fi urmarite live, pe laptop, tableta sau smartphone, prin platforma Telekom TV Web & Mobile, si continut sportiv exclusiv, precum Champions League si Europe League, disponibil din septembrie 2015.

Nicolai Beckers, Telekom RomaniaGrupul Telekom Romania va investi in acest an peste 160 milioane de euro in dezvoltarea infrastructurii de comunicatii, pentru a stimula convergenta fix-mobil, a declarat seful grupului, Nikolai Beckers. "In 2015 vom directiona cea mai mare parte a investitiilor prevazute, de peste 160 de milioane de euro, pentru a continua dezvoltarea retelei. O parte din acest buget va veni din exploatarea activelor colaterale, precum portofoliul imobiliar si vechea infrastructura de cupru, care vor genera capitalul necesar pentru indeplinirea acestui obiectiv. Practic, in acest an, fiecare metru de tehnologie veche, precum cuprul, va fi transformat intr-un altul nou, modern, precum tehnologia FTTH", a afirmat Beckers, intr-o conferinta de presa. La nivelul anului trecut, investitiile grupului au atins 170 milioane de euro.

Seful grupului a spus ca ofertele integrate reprezinta viitorul in industria telecom. "Pe scurt, povestea serviciilor noastre convergente fix-mobil este urmatoarea: totul de la un singur furnizor, cea mai buna valoare, maximum de confort, cu o singura factura, un singur call center si o oferta de terminale atractiva. Nu ne vom opri insa aici: vom imbunatati procesele, vom extinde oferta de produse si ne vom asigura ca le vom oferi clientilor nostri de pachete fix-mobil cel mai bun si mai rapid serviciu in call center. In curand, acesti clienti vor fi preluati in call center in mai putin de 10 secunde", a spus seful Telekom Romania.

Principalii concurenti ai Telekom Romania sunt RCS&RDS, UPC, precum si Orange si Vodafone.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri