Ravinder Takkar, CEO al Vodafone Romania, a schimbat in ultimii 20 de ani foarte multe pozitii in cadrul operatorului telecom si, desi nu a cochetat in mod direct cu antreprenoriatul, spune ca incurajeaza in toate felurile posibile intraprenoriatul – initiativele pornite chiar din cadrul companiei.

“Amuzant este faptul ca, in final, viata este o poveste si un cumul de experiente, cu astea ramai. Am multi prieteni la Silicon Valley, majoritatea sunt antreprenori in serie si au reusit foarte multe. Ideea este ca nu au plecat niciodata din Silicon, acolo este viata lor. Si cand ne intalnim, imi spun: «Ravinder, esti FIX opusul nostru! Esti de 21 de ani intr-o companie, ce se intampla cu tine!? Toata lumea vine in Silicon Valley sa faca lucruri si tu esti acela care face nota discordanta.»”, spune el, in timpul unui pranz luat alaturi de WALL-STREET.ro.

“Pe hartie, da, asa pare insa, in realitate, in 21 de ani am avut atatea oportunitati, am aflat atatea lucruri, am schimbat foarte des pozitiile, incat nu au existat momente de monotonie. A trebuit sa depasesc provocare dupa provocare, nu am avut timp sa ma gandesc ca am nevoie de o schimbare pentru ca, imediat, aparea schimbarea”, spune el.

In ceea ce priveste intraprenoriatul, Ravinder considera ca cel mai important este sa le transmiti angajatilor, clar, ca ii incurajezi sa vina cu idei inedite, sa inoveze, sa gandeasca diferit. “Provoaca-i sa gandeasca in afara normelor cu care sunt obisnuiti si fa-i sa inteleaga ca aceasta atitudine este incurajata”.

Oamenii nu devin antreprenori daca le zici sa devina, considera el. Trebuie doar sa le oferi sansa de a se desfasura si acesta este cel mai mare beneficiu pe care il pot primi angajatii, considera CEO-ul companiei Vodafone. “Transmit colegilor sa incerce sa abordeze provocarile diferit si, chiar daca esueaza, nu este nicio problema. Important este ca angajatii sa simta ca sunt liberi sa abordeze problemele din unghiuri diferite”.

Mai mult de atat, Vodafone desfasoara, intern, mici “concursuri de idei”. Una dintre cele mai recente: CFO pentru o zi, in cadrul careia toti angajatii companiei pot trimite idei despre cum sa eficientizeze un anumit segment din companie, daca ar avea acces la banii companiei.
“Am primit sute de idei; le-am selectat pe cele mai bune zece, apoi am aranjat o intalnire cu CFO-ul companiei si am ales castigatorul. Nu doar ca l-am ales, dar l-am si laudat in intreaga companie, oferindu-i tinerei o excursie, la alegere, in tara dorita, unde va avea ocazia sa se intalneasca cu oricine doreste ea din cadrul Vodafone”, povesteste, mandru, Ravinder. Din pacate nu a dorit sa relateze ideea – “vreau sa fie simtita, nu sa o povestesc si sa o preia concurentii!”.

L-am intrebat pe cand “CEO for a day”. Rade si spune ca este in plan, insa s-ar putea dovedi ceva mai…dificil. “Oamenii s-ar putea simti timorati, intimidati…”, rade Ravinder.

Citeste aici intreg interviul cu Ravinder.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri