O treime din noii utilizatori Apple sunt fosti posesori de terminale mobile cu Android, cel putin asta reiese din datele reprezentantilor gigantului IT american, care sustine ca circa 30% dintre acestia a facut schimbarea migrand de pe smartphone-urilor care rulau sistemul de operare dezvoltat de catre Google.

Conform CEO-ului Apple, Tim Cook, pentru compania americana acesta este un nou record atins, asta dupa ce grupul IT a inceput sa monitorizeze aceste cifre inca din urma cu aproximativ trei ani.

Mai mult, Tim Cook a subliniat faptul ca numai o treime dintre utilizatorii de smartphone-uri Apple au facut trecerea la cele mai noi modele de telefoane iPhone pana in prezent.

Interesant este si faptul ca Apple a inceput sa contorizeze si mai agresiv numarul utilizatorilor cu Android care fac trecerea spre ecosistemul iOS inca de anul trecut, cand compania din Cupertino a prezentat un website dedicat si a introdus aplicatia Move to iOS pe noul sistem de operare iOS 8 care ajuta utilizatorii Android sa faca mai usor trecerea spre ecosistemul gigantului IT american.

Apple a raportat venituri de 51,5 miliarde de dolari in trimestrul patru fiscal al anului 2015, record pentru compania americana. Veniturile pentru intreg anul fiscal au totalizat 234 de miliarde de dolari, crestere cu 28% fata de anul precedent. Apple pune evolutia pe seama vanzarilor foarte bune de iPhone-uri dar si disponibilitatea in mai multe regiuni ale Apple Watch.

iPhone-ul a inregistrat vanzari in valoare de 32,2 miliarde de dolari, compania comercializand in trimestrul patru fiscal 48,04 milioae de iPhone-uri, in crestere de la 39,27 milioane de unitati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri