Furnizorul de solutii informatice Atos vrea sa angajaze 150 de oameni pana la finalul anului, recrutarile facand parte dintr-un plan mai amplu prin care compania franceza va angaja in jur de 750 de oameni inainte de sfarsitul lui 2016, a declarat pentru wall-street.ro, Catalina Dodu, CEO al companiei.

In prezent Atos are 1.350 de oameni in birourile din Timisoara, Bucuresti, Brasov si Iasi. Cei mai multi angajati, in jur de 1.100, sunt la Timisoara deoarece aici se aflau birourile Siemens IT Solutions and Services, compania care a fost cumparata de Atos Origin. Astfel, in iulie 2011 s-a format Atos SE (societate europeana) din Atos Origin si Siemens IT Solutions and Services, divizia IT a Siemens.

In afara de cei 1.100 de angajati din Timisoara, in jur de 100 lucreaza la Bucuresti, un numar similar la Brasov si circa 15 oameni la Iasi. Centrul din Iasi a fost deschis in iunie anul acesta dupa achizitia Xerox ITO. Atos este prezenta pe piata locala prin doua divizii: cea de integrare de sisteme si de management al serviciilor. Cei mai multi oameni, circa 1.000, lucreaza pentru divizia de management al serviciilor.

Piata locala inseamna 10% din business

Anul trecut compania a avut afaceri de circa 37,1 milioane de euro si profit net de 7,2 milioane de euro, conform Ministerului de Finante. Businessul generat de companiile prezente pe piata locala inseamna in jur de 10% din cifra de afaceri a companiei. Afacerile din Romania au inceput sa creasca din 2011, dupa ce Siemens IT Solutions and Services a devenit Atos in urma achizitiei.

“Ne concentram sa crestem si pe piata locala, in special in industrii precum energie, utilitati, banking si telecomunicatii", a declarat Dodu.

Pentru a-si atinge obiectivele de business compania a recrutat masiv in ultimii ani. De exemplu, in 2014, Atos Romania si-a dublat numarul de angajati, de la 550 la circa 1.100 de oameni. Pe de alta parte, de la inceputul anului, compania a angajat in jur de 250 de persoane si vrea sa mai recruteze in jur de 150 de oameni intr-o luna si jumatate, cat a mai ramas pana la sfarsitul lui 2015.

“Anul acesta a fost unul de consolidare. Acum suntem in proces de recrutare. Insa pana la finalul lui 2016 vrem sa avem 750 de oameni in plus fata de acum. Suntem intr-o piata foarte competitiva si tine de noi cat de atractivi putem fi. Este un plan in care credem si mergem inainte cu el", explica Catalina Dodu

Compania cauta in special candidati seniori, cu experienta mai mare de 3-4 ani in domeniul IT. Printre pozitiile disponibile se numara: SAP Basis Senior Administrator, SAP HANA Administrator, ABAP Developer, Java developer, .Net Developer, SharePoint Senior Administrator, Unix Senior Administrator, Windows Server (Wintel) Senior Administrator, Database (MS SQL/Oracle) Administrator, Exchange Senior Administrator, Mainframe Specialist, Backup Administrator (Backup EMC Networker & Avamar), Virtualization Engineer, Cloud Integration Senior Arhitect, Cloud Migration Senior Arhitect si Cloud Solutions Technical Engineer.

Pe langa pozitiile care necesita pregatire tehnica, compania ofera si pozitii precum: Business Assurance and Improvement Consultant, Contract Assurance Consultant, Continuous Improvement Manager, Solution Design Arhitect, IT Project Manager si Program Manager.

Bugetele pentru IT nu au crescut

Media de varsta in companie este de 27 de ani. Dintre cei 750 de oameni care vor fi recrutati pana la finalui lui 2016 in jur de 400 vor fi pentru centrul de la Timisoara.

“Cel mai greu de gasit sunt specialistii care trebuie sa ocupe pozitii cu experienta multa si care trebuie sa conduca echipe mari”

Veniturile companiei sunt generate in special de proiecte din SUA si Europa, mai ales din tari precum Germania, Elvetia, Austria si tarile nordice. In privinta clientilor locali predomina cei din domenii precum energie, utilitati si banking, iar la nivel international cei din domeniul bancar, productie, energie si utilitati.

“Bugetele totale nu au crescut, dar exista o tendinta de a investi in solutii care aduc crestere vizibila a business-ului”, mai spune sefa Atos.

Cine este Catalina Dodu

Catalina Dodu este country manager al Atos din martie 2014, anterior conducand divizia System Integration din cadrul Atos International. Inainte a fost director de management de produs in cadrul dezvoltatorului de solutii de securitate Bitdefender.

Dodu a terminat Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti si o diploma de master in domeniul Managementului de Proiecte IT. In iulie 2007 a absolvit si Programul MBA Romano-Canadian. Intre anii 2000 si 2002 in timp ce era masteranda, Catalina Dodu a fondat alaturi de sotul sau o companie de asamblare si vanzare de calculatoare.

"Era o perioada in care toata lumea isi dorea sa cumpere un calculator. Insa dupa ce am terminat masteratul mi-am dat seama ca pentru a creste compania aveam nevoie de o finantare destul de mare asa ca am ales sa ma angajez."

Astfel, in 2002, s-a angajat la AVX, divizia de securitate a Softwin, companie fondata de Florin si Mariuca Talpes si care a devenit Bitdefender. A lucrat pentru Bitdefender pana in 2011, cand in luna iulie s-a alaturat Atos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri