Corporatia Oracle a anuntat, pentru primul trimestru al anului fiscal 2007, o cifra de afaceri de 3,6 miliarde dolari, conform standardului GAAP, in crestere cu 30% fata de perioada similara din 2006
Profitul net GAAP pe trimestru a crescut cu 29% pana la 670 milioane dolari. Conform standardului GAAP, de 0,13 doalri, in crestere cu 28 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut. Venituri GAAP per actiune au fost de 13 de centi, in crestere cu 28%, venituri non-GAAP per actiune de 18 de centi, in crestere cu 24% in primul trimestru al anului fiscal 2007.

Potrivit Oracle, veniturile totale GAAP din vanzarea de software au crescut cu 29% pana la 2,7 miliarde dolari, cu venituri GAAP din vanzarea de licente de baze de date si midlleware in crestere cu 15 la suta, iar veniturile din vanzarea de licente pentru aplicatii in crestere cu 80 la suta. Veniturile GAAP obtinute din vanzarea de servicii au atins 846 milioane dolari, in crestere cu 33 la suta fata de primul trimestru al anului trecut.

Potrivit Oracle, veniturile non-GAAP per actiune au fost de 0,18 dolari in primul trimestru, in crestere cu 24 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profitul net non-GAAP a crescut cu 26 la suta pana la 931 milioane dolari, in comparatie cu primul trimestru al anului fiscal 2006.

"Am raportat o cifra de afaceri si venituri record pentru primul trimestru. Am depasit indicatorii pe toate directiile si am obtinut o crestere puternica a veniturilor pentru toate liniile de produse si in toate regiunile. Ne aflam in cel de-al treilea an al planului nostru pe cinci ani in care ne-am propus sa inregistram o crestere anuala a veniturilor per actiune de 20 la suta. Continuam sa avem rezultate mult peste obiectivul propus", a afirmat potrivit Rompres, Safra Catz, presedinte si CEO al Corporatiei Oracle.

"Primul trimestru din anul fiscal 2007 a fost al doilea trimestru consecutiv in care vanzarile de licente noi de aplicatii au crescut cu 80 la suta sau mai mult. Este o crestere de zece ori mai mare decat cresterea de 8 la suta a SAP pentru vanzarile de licente noi raportata pentru cel mai recent trimestru incheiat", a spus Charles Phillips, presedintele Oracle.

Acesta a precizat ca SAP isi regandeste strategia pe masura ce pierde din cota de piata pe aplicatii in favoarea Oracle si se confrunta cu dificultati in incercarea de a-si translata software-ul de aplicatii catre o Arhitectura Orientata catre Servicii (SOA) moderna.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri