Grupul Flamingo detine primul loc la vanzarea de calculatoare pe piata din Romania, cu o cota de 11,6% din piata de profil, dupa numarul de unitati vandute,conform raportului pe trimestrul trei, realizat de catre International data Corporation( IDC)
Raportul arata ca, in prezent, Flamingo International detine o cota de 11,6% din piata, fiind urmat de KTech (11%), Hewlett Packard (9,7%) si, pe locul 4, Complet Electroserv, producatorul de calculatoare al grupului Altex (9,7%).

Flamingo este de asemenea pe locul intai si in topul valoric al vanzarilor de calculatoare produse in Romania, cu 8,4%, urmata de Ktech cu 7,1%.

Acest raport confirma statutul de lider consecutiv, in ultimii trei ani, al grupului Flamingo, pe piata de calculatoare din Romania, evolutia in 2006 gasind, conform IDC, grupul Flamingo pe primul loc cu 16,5% din piata in primul trimestru din 2006, 12,0% in al doilea trimestru din 2006 si 11,6% in cel de-al treilea trimestru din 2006. Piata totala de calculatoare din Romania a scazut fata de trimestrul trei 2005 cu 20,2%. Nivelul total pentru 2006, pana in acest moment, fiind estimat de noi la peste 400.000 de unitati.a declarat, directorul de retail Flamingo International, Jiri Rizek.

In trimestrul doi din 2006,din punct de vedere al valorii, producatorii cu cea mai mare cota de piata au fost Dell cu 11,5%, Fujitsu Siemens cu 10,8% si Hewlett-Packard cu 10,8%, pe locurile urmatoare aflandu-se Flamingo Computers cu 9,8% si K-Tech cu 6,9%, conform datelor IDC.

Ca numar de unitati vandute in trimestrul doi, liderii pietei erau Flamingo Computers care ocupa primul loc cu o cota de 12%, iar pe locurile urmatoare se aflau Complet Electro Serv (companie ce face parte din grupul Altex si isi comercializeaza calculatoarele sub marca Davio) cu 11,0% si K-Tech cu 9,9%.

Pentru grupul Flamingo, aderarea la Uniunea Europeana reprezinta o perspectiva favorabila din toate punctele de vedere. Integrarea europeana nu va modifica in nici un sens pretul produselor IT, acest domeniu beneficiind de scutirea taxelor vamale de mai multa vreme.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri