Global Finance si 3TS-Cisco Growth Fund III fac parte dintr-un consortiu care a cumparat 11,76% din actiunile companiei Gecad Technologies /Axigen contra sumei de doua milioane de dolari. Aceasta tranzactie evalueaza compania, la doi ani de la lansare, la peste 17 milioane de euro.
“Aceasta este prima investitie in Axigen avand ca obiectiv final listarea la bursa”, a declarat Radu Georgescu, presedinte al GECAD Group si presedinte al comitetului director al Gecad Technologies/Axigen.

Acesta a declarat ca vizeaza listarea Axigen la bursa in maxim doi ani, probabil prin oferta publica initiala, avand ca alternative Bursa de la Bucuresti, cea de la Londra, sau chiar Bursa de la New York.

"Listarea la Bursa trebuie privita in contextul in care la nivel international bursele se asteapta la o a doua bula de crestere, dar nu trebuie sa neglijam nici contextul economomic. Avem ca obiectiv final listarea la Bursa, nu avem o data fixa stabilita. Ne gandim eventual la urmatoarele sase luni, dar nu mai departe de doi ani", a spus presedintele Gecad Group. Seful Gecad a declarat insa ca pentru viitoarea listare a Axigeninclina pentru Bursa din Bucuresti.

"In viitor, vad in Axigen una din povestile de succes ale Romaniei. Sunt convins ca bursa si economia romaneasca au nevoie de astfel de povesti de succes, lucru care ne va ajuta pe toti. De aceea, inclin catre Bursa din tara", a spus Radu Georgescu.

Presedintele grupului a declarat ca doreste ca fiecare companie din cadrul grupului - Gecad Technologies, care dezvolta serverul de email Axigen, Gecad ePayment, care ofera servicii de procesare de plati pentru magazinele online, si Gecad Net, care ofera solutii de securitate IT - sa isi dezvolte propriul brand si sa fie listate la bursa separat.

Oficialii companiei nu au stabilit numarul de actiuni care vor fi listate la bursa, dar probabil ca nu va fi mult peste limita minima, potrivit directorului general al companiei Gecad Technologies/AXIGEN, Oana Bornaz.

Dupa aceasta investitie, principalii actionari ai Gecad Technologies/Axigen sunt Radu Georgescu cu 88,24% din capital si consortiul de investitori cu 11,76%. Consortiul este format din cateva importante fonduri de investitii (inclusiv Global Finance si 3TS - Cisco Growth Fund III) dar si din investitori individuali activi in regiune, in industria IT si software.

Axigen va folosi acesti bani pentru cresterea ritmului de de dezvoltare a tehnologiilor, pentru cresterea prezentei companiei pe plan international (evenimente, forumuri), pentru dezvoltarea organica a business-ului si pentru deschiderea unor reprezentante locale acolo unde dezvoltarea afacerilor impune acest lucru, a declarat Oana Bornaz.

Capitalul social al companiei, care se ridica in prezent la aproape 3 milioane de euro si care provine in exclusivitate de la actionarul majoritar, Radu Georgescu, a sustinut cresterea Axigen de la stadiul de startup la o afacere globala ce opereaza prin intermediul a peste 100 de parteneri, cu o tehnologie in curs de patentare, cu peste 9000 de clienti in intreaga lume ce deservesc peste cinci milioane de utilizatori finali.

Cifra de afaceri a companiei Gecad Technologies/Axigen estimata pentru 2007 se ridica la 300.000 de euro. Oana Bornaz a spus ca este dificil sa evalueze compania, mai ales cand aceasta se afla intr-un moment de pre-sales.

Ted Cominos, reprezentant al consortiului de investitori, partener la Ethemba Capital si director in comitetul director al Gecad Technologies/AXIGEN, a declarat ca investitorii sunt dispusi sa realizeze pe viitor si alte runde de investitii in companie.

"Am ales Axigen pentru ca echipa sa de management are un parcurs de business de foarte mare succes si pentru ca platforma software pe care este construit produsul permite companiei sa raspunda foarte repede la cerintele pietei. Ca grup, dorim sa contribuim cu resursele financiare, cu experienta pe care o avem in investitii similare in regiune si cu accesul la o retea extinsa de lideri de piata si experti din industria software”, a spus acesta.

Gecad Technologies, infiintata in 2001, membra a grupului Gecad, este o companie cu activitate in cercetare tehnologica, project management si dezvoltare de tehnologii software. Implicata initial in dezvoltarea de software antivirus, compania a inceput din 2003 dezvoltarea primei solutii de mesagerie electronica din Romania, sub marca Axigen. Axigen este o solutie de mesagerie electronica rapida, scalabila si adaptabila cerintelor de comunicare atat din partea companiilor mici si mijlocii, cat si din partea furnizorilor de servicii Internet. In prezent Axigen este reprezentat la nivel international de peste 100 de parteneri din 60 de tari si asigura traficul de email pentru mai mult de 9.000 de companii cu cinci milioane de utilizatori finali. Axigen are peste 90% dintre utilizatorii finali in afara Romaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri