Orange Romania a inregistrat in al doilea trimestru 2008 venituri de 321 mil.euro, in crestere cu 8,8% fata de valoarea veniturilor din perioada similara a anului 2007.
Totodata, compania avea la sfarsitul lunii iunie 10.088.000 de clienti, in crestere cu 18% fata de prima jumatate a anului precedent. Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 124 de euro.

Operatorul de telefonie mobila are 1.129.000 clienti broadband, o majorare cu 135% fata de prima jumatate a anului trecut. Cresterea puternica a numarului de clienti broadband se datoreaza extinderii retelei de date mobile Orange in peste 400 de localitati, inclusiv in zona rurala, ofertei complete de date mobile cu laptopuri si ofertei convergente de telefonie fixa si Internet Home & Office Pack.

“Incepand din 2004 Orange Romania a inregistrat o crestere constanta si echilibrata. Orange este in continuare lider detasat din punctul de vedere al numarului de clienti si al veniturilor, un fapt cu atat mai imbucurator in contextul maturizarii pietei de telecomunicatii si intensificarii competitiei. Suntem multumiti de rezultatele obtinute ce reconfirma strategia coerenta a companiei”, a declarat CEO Orange Romania, Richard Moat.

Orange a anuntat ca va continua sa investeasca puternic in dezvoltarea retelei pentru a asigura un nivel ridicat al calitatii serviciilor oferite, va extinde reteaua de distributie pentru a fi cat mai aproape de clientii sai si va lansa noi oferte interesante atat pentru clientii existenti, cat si pentru noii clienti Orange.

Grupul France Telecom, din care face parte Orange Romania, a continuat sa inregistreze rezultate solide, cu o crestere a veniturilor de 3,9% pe baza comparativa, pana la 26,3 miliarde euro si imbunatatirea profitabilitatii operationale.

De asemenea, France Telecom a anuntat o crestere a marjei brute de profit operational cu 4,7%, pana la 9,7 miliarde euro si o crestere cu 12% a fluxului de numerar generat de activitatile operationale si investitii, pana la 3,645 miliarde euro. Investiile in tarile cu potential important de crestere s-au majorat cu 3,8% si au reprezentat 21% din investitiile grupului in prima jumatate a anului 2008.

Cresterea se refera in principal la operatiunile din Romania, Madagascar, Republica Dominicana si Republica Moldova, precizeaza grupul francez.

Rezultatele bune obtinute de grupul France Telecom vor permite si plata dividendelor aferente actiunilor ordinare la pretul de 0,60 euro/actiune, pe data de 11 septembrie.

Principalii competitori ai Orange pe piata telefoniei mobile din Romania sunt Vodafone, Cosmote si Zapp.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri