Saptamana trecuta, Microsoft lansa marea ofensiva impotriva pirateriei. Dupa numai cateva zile, hackerii au gasit o modalitate de a pacali programul Windows Genuine Advantage, prin care compania verifica automat sistemul de operare al utilizatorului.

Noul program Microsoft le cere utilizatorilor sa treaca printr-un proces de validare pentru a verifica daca folosesc o copie originala de Windows. Este o conditie pentru cei care vor sa descarce update-uri ale sistemului de operare. Marea problema este ca hackerii au inceput deja sa distribuie pe Internet un programel care anihileaza tot sistemul automat de verificare a autenticitatii elaborat de Microsoft.

Acesta poate fi ocolit prin instalarea unei simple comenzi JavaScript in browser (programul de navigare pe Internet). Dupa aceea, sistemul de validare nu mai functioneaza, iar utilizatorul poate descarca orice update doreste de pe pagina oficiala a Microsoft.

COMANDA.

Potrivit unei informatii aparute pe siteul www.boingboing.net, utilizatorii pot ocoli Windows Genuine Advantage (WGA) scriind comanda: "javascript:void(window.g_sDisableWGACheck=all)" in browser, in locul adresei de Internet.

Un purtator de cuvand al Microsoft, citat de infoworld.com, a confirmat ca hackerii au reusit intr-adevar sa pacaleasca programul WGA si ca gigantul software va rezolva problema de securitate exploatata de acestia. Pentru asta, va fi lansata o noua versiune a programului Windows Genuine Advantage. Reprezentantul Microsoft a declarat ca hackerii si-au anuntat "reusita" la doar 24 de ore dupa ce programul WGA a fost lansat oficial.

AUTENTIFICARE.

Atunci cand utilizatorii viziteaza paginile Microsoft Download Center, Windows Update sau Microsoft Update, li se solicita sa participe la programul WGA. Ei trebuie sa descarce un control ActiveX, pentru a verifica autenticitatea produsului Windows.

VERIFICARI

Daca se dovedeste ca folosesc o un produs original, utilizatorilor li se trimite automat o cheie speciala pentru download, destinata verificarilor ulterioare. Potrivit reprezentantilor companiei Micosoft, procesul de validare nu colecteaza informatii cu care producatorul de software sa identifice sau sa contacteze utilizatorul. De asemenea, Microsoft a demarat un program pentru utilizatorii de Windows XP care au achizitionat involuntar o copie ilegala de Windows.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri