Retailerul american Amazon va vinde, anul acesta, 8 milioane de cititoare de carti electronice Kindle, cu 60% mai mult decat analistii estimasera initial, potrivit unor surse care sunt la curent cu rezultatele financiare ale companiei, arata Bloomberg.
Analistii chestionati de Bloomberg estimau ca Amazon va vinde, in 2010, 5 milioane de unitati Kindle. Anul trecut, spre comparatie, compania a vandut 2,4 milioane de bucati, dupa cum a aratat o persoana familiara situatiei, care a dorit sa isi pastreze anonimatul deoarece Amazon nu dezvaluie numarul de unitati de cititoare electronice vandute.

Kindle-ul celor de la Amazon castiga tot mai mult teren pe piata de profil, luptandu-se pentru cota cu companii precum Sony Corp. si Barnes & Noble Inc.

Analistii de la Citigroup, Barclays Capital, BGC Partners LP si ThinkEquity LLC au estimat, initial, ca Amazon va vinde aproximativ 5 milioane de cititoare Kindle in acest an. De asemenea, Caris & Co a prezis ca se vor vinde 4,8 milioane de unitati de cititoare electronice, in timp ce Goldman Sachs Group Inc a mizat pe vanzarea a 4 - 5 milioane de bucati.

Kindle versus iPad

Vanzarile realizate de cei de la Amazon demonstreaza faptul ca piata de cititoare electronice creste poate la fel de repede ca cea de iPad-uri. Apple a vandut 7,46 milioane de tablete din aprilie, de cand s-a lansat gadgetul, si pana in septembrie.

Vanzarile din Statele Unite de e-readere se vor tripla pana in 2015, la valoarea de 2,8 milarde dolari, potrivit Forrester Research.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri