Fondurile de investitii Carlyle Group, Bain Capital si Advent International au depus oferte initiale pentru divizia europeana de gips a grupului francez Lafarge, au declarat patru surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg.
Alti ofertanti sunt producatorul belgian de materiale de constructii Etex Group, TPG Capital din Fort Nox (Texas) si fondul de investitii Cinven din Londra, scrie Mediafax.

Lafarge anticipeaza ca ar putea obtine din vanzare pana la un miliard de euro, au precizat doua dintre surse.

Directorul general al grupului, Bruno Lafont, care a condus divizia de gips in perioada 1998-2003, s-a angajat sa vanda active si sa limiteze cheltuielile, pentru a reduce in acest an datoriile cu cel putin doua miliarde de euro.

Lafarge incearca sa isi readuca ratingul la un nivel recomandat pentru investitii, dupa ce Standard&Poor's a retrogradat in martie compania in categoria "junk" (speculativa).

Lafarge vinde separat operatiunile din Statele Unite, Europa si Australia ale diviziei de gips, cele mai mari fiind activele europene, au spus sursele.

Claire Mathieum, purtatoare de cuvant a Lafarge, a refuzat sa comenteze, ca si reprezentanti ai Carlyle, TPG, Bain Capital, Advent, Cinven si Etex.

Pe 12 mai, Lafarge a convenit vanzarea partiala a operatiunilor americane in domeniul cimentului, cu o valoare contabila de 760 milioane de dolari, companiei Cementos Argos din Columbia, in cadrul unui plan de vanzare a unor active de minim 750 milioane de euro, in acest an.

Profitul operational al diviziei de gips a crescut anul trecut cu 53%, la 58 milioane de euro. Vanzarile au avansat cu 6%, la 1,44 miliarde euro, reprezentand 9% din vanzarile totale ale Lafarge.

Veniturile diviziei de gips au urcat cu 9% in primul trimestru, iar profitul operational a crescut cu 80%, la 18 milioane de euro.

Cei mai mari concurenti ai diviziei de gips a Lafarge in Europa sunt Cie. de Saint-Gobain si Knauf Gips din Germania

Activitatile Lafarge in Romania sunt structurare in trei divizii, de ciment, cu ponderea cea mai mare in totalul vanzarilor, agregate si betoane si gips-carton. Pe segmentul betoanelor, Lafarge este prezent prin mai multe companii, una dintre acestea fiind Lafarge Agregate Betoane (AGEM), listata la Bursa din Bucuresti.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri