Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a declarat ca nu doreste ca renunte la productia de energie nucleara, relateaza San Francisco Chronicle.
In timp ce alte tari, precum Germania, au constientizat pericolul centralelor nucleare dupa dezastrul din Japonia de la centrala Fukushima, Franta si-a pastrat preferinta pentru energia nucleara , care-i asigura 75% din totalul de energie.

Nicolas Sarkozy , care se asteapta sa candideze in viitoarele alegeri prezidentiale impotriva unui candidat de stanga ce doreste sa inchida reactoarele nucleare, a precizat ca renuntarea la energia nucleara va duce la desfintarea locurilor de munca si va costa miliarde de euro, bani pe care Franta nu isi permite sa-i piarda .

Protestele francezilor s-au intensificat odata cu transportul unor deseuri nucleare reprocesate din partea de nord a Normadiei catre o baza de depozitare germana , despre care s-a vehiculat ca nu este sigura petru a permite stocarea acestor deseuri.

Politia germana a fost nevoita sa foloseasca tunuri cu apa pentru a-i dispersa pe protestatarii care incercau sa demonteze sinele de cale ferata pe traseul pe care trebuie sa treaca trenul ce transporta deseurile radioactive.

Muncitorii au trasferat cele 11 containere din trenul care le-a transportat din Franta in Germania, in camioane care le vor duce pana la baza din Gorleben.

Oficialii inca nu s-au hotarat cu privire la ce deseuri sa fie depozitate permanent, iar activistii argumenteaza ca baza unde vor fi duse deseurile , Gorleben, din aproprierea orasului german Dannenberg, nu este potrivita pe stocarea acestor deseuri.

Liderii francezi, de stanga sau de dreapta, au sustinut de-a lungul timpului productia de energie nucleara, ca urmare a crizelor de petrol din anii ’70.

Candidatul socialist la viitoarele alegeri prezidentiale, Francois Hollande, a promis ca va inchide peste 20 de reactoare nucleare , pentru a preveni un accident similar cu cel de la Fukushima.

Nicolas Sarkozy a mentionat ca dezastrul din martie “nu a fost un accident nuclear, ci un cutremur urmat de un tsunami”.

In momentul de fata energia electrica din Franta este mai ieftina decat in majoritatea tarilor europene.

Sustinatorii energiei regenerabile spun ca parcurile eoliene si fotovoltaice vor crea noi locuri de munca si ca intretinerea infrastructurii nucleare este foarte costisitoare, datorita intretinerii centralelor nucleare si a depozitarii in conditii de siguranta a deseurilor radioactive.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri