Grupul britanic de telecomunicatii Vodafone prognozeaza pentru anul fiscal martie 2006 - martie 2007 un ritm mai lent de crestere a veniturilor, ca urmare a presiunii exercitate asupra preturilor pe unele piete pe care compania activeaza, transmite Reuters. Surse din piata sustin ca directorul executiv al Vodafone, Arun Sarin, ar putea fi fortat sa demisioneze in cazul in care ritmul de dezvoltare al companiei britanice incetineste.

Potrivit directorului Vodafone, acesta se bucura inca de sprijinul conducerii grupului, iar prognozele pentru anul financiar 2006-2007 se plaseaza in conformitate cu estimarile analistilor. Vodafone a anuntat pentru 2006-2007 o crestere a veniturilor cuprinsa intre 5% si 6,5%, sub estimarile de 6-9% pentru anul fiscal curent. Totodata, profitul inainte de plata dobanzii, a impozitelor, deprecierii si amortizarii (EBITDA), excluzand Japonia, va cunoaste, in urmatorul an fiscal, o scadere de circa 1%.

Reprezentantii companiei au explicat ca reducerile estimate au la baza concurenta puternica din sectorul de profil, precum si scaderea tarifelor de interconectare, masura impusa de autoritati. Directorul financiar al grupului, Andy Halford, a aratat ca probleme ar putea fi consemnate pe pietele dezvoltate, ritmul de crestere din statele in curs de dezvoltare plasandu-se la un nivel inalt.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri