Productia mondiala de automobile va creste cu 3% in acest an, ritm similar cu cel inregistrat in 2011, la un nou nivel record, dupa cel de 80,1 milioane de unitati din 2011, potrivit estimarilor facute miercuri de Organizatia internationala a constructorilor auto (OICA), relateaza AFP.
Organizatia arata ca la nivel mondial se afla in circulatie un miliard de vehicule, conform Mediafax.

'Dupa o scadere dramatica a productiei in 2009, la 61,8 milioane de vehicule, din cauza crizei economice, sectorul a revenit la crestere", a declarat presedintele OICA, Patrick Blain.

Europa a inregistrat anul trecut o crestere a productiei auto de 3,5%, la 17,7 milioane de vehicule, avansul fiind inferior celui inregistrat inaintea crizei declansate in 2008, a precizat Blain intr-o conferinta de presa la salonul de la Geneva.

Productia auto din China a fost anul trecut de 18,4 milioane de unitati, evolutia fiind sub cea din 2009 si 2010, iar cea din America de Nord de 13,5 milioane unitati (+10,6%).

Pentru 2012, OICA se asteapta la incetinirea productiei in unele tari, dar si la deschiderea unor noi uzine in tari precum Rusia, Maroc si Brazilia.

OICA anticipeaza scaderea productiei din Europa cu 5%. Piata din Germania va fi stabila, cea din Italia va scadea cu 6%, in timp ce piata franceza se va contracta cu 10% din cauza incheierii programului primei de casare.

In America de Nord este asteptata o crestere a pietei de 10%, in China de 8%, iar in India de 14%, potrivit OICA.

Federatia germana a industriei de automobile (VDA) este putin mai optimista, anticipand pentru acest an un avans de 4% la nivel mondial.

Anul a inceput prost pentru sectorul auto european, afectat de criza datoriilor suverane care a redus increderea cumparatorilor. In februarie, inmatricularile de automobile noi au scazut in majoritatea tarilor europene, cu exceptia Germaniei, unde au fost stabile.

In Marea Britanie a avut loc un declin de 2,5%, in Spania de 18,94%, in Italia de 18,94%, iar in Franta de 20,2%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri