Profitul grupului american General Electric (GE) a scazut cu 11,6% in primul trimestru, de la 3,43 miliarde dolari anul trecut la 3,03 miliarde dolari, dar a depasit asteptarile analistilor, sustinut de vanzarile solide de motoare de aeronave si echipamente energetice, dar si de divizia financiara.
Cel mai mare conglomerat din SUA a raportat, vineri, un profit pe actiune de 29 de centi. Rezultatul include si o pierdere de 200 de milioane de dolari inregistrata in urma renuntarii la operatiunile de creditare ipotecara din Irlanda, scrie Mediafax.

Excluzand costurile exceptionale, profitul s-a situat la 34 de centi pe actiune, peste asteptarile analistilor consultati de Reuters, de 33 de centi.

Veniturile celui mai mare producator din lume de avioane pentru aeronave si turbine electrice, de 35,2 miliarde de dolari, au depasit de asemenea asteptarile Wall Street, de 34,7 miliarde de dolari. Fata de primul trimestru al anului trecut, veniturile au coborat cu peste 8%, reflectand continuarea restrangerii activitatilor GE Capital si vanzarea unei participatii majoritare la NBC Universal. Veniturile diviziei industriale a GE au urcat cu 14%.

Grupul beneficiaza de interesul major al investitorilor pentru productia de energie in ultima perioada, precum si de cresterea utilizarii turbinelor electrice pe gaze naturale. Evolutia mai buna din domeniul energetic ajuta la compensarea efectelor climatului economic mai dificil din Europa, noteaza Reuters.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri