Agentia de rating Standard&Poor's (S&P) a revizuit in crestere calificativul Greciei cu sase trepte, la "B-", iar acesta se situeaza peste nivelul inregistrat inainte de lansarea programului de rascumparare de obligatiuni de stat, insa tot in categoria nerecomandata pentru investitii, scrie Mediafax.
Actualul calificativ este cel mai ridicat acordat de S&P Greciei incepand din iunie 2011, cand tara a fost retrogradata de la "B" la nivelul "CCC".

Ratingul Greciei are perspectiva stabila, intrucat ia in calcul angajamentul zonei euro pentru sustinerea Greciei pe termen lung, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

Imbunatatirea ratingului are la baza planurile guvernului elen pentru promovarea de masuri structurale si fiscale, in pofida dificultatilor economice si politice, arata S&P. Totusi, implementarea acestor planuri nu este lipsita de riscuri, a avertizat agentia de evaluare financiara.

S&P a retrogradat Grecia la inceputul lunii decembrie inaintea unui program de rascumparare de obligatiuni care a vizat reducerea indatorarii tarii. Statul elen a cumparat, cu fonduri de la tarile zonei euro, obligatiuni proprii de pe piata financiara la un pret cu mult sub valoarea nominala a acestora.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri