Grupul francez de asigurari AXA a anuntat miercuri, preluarea rivalului elvetian Winthertur, divizia de asigurari a grupului bancar elevetian Credit Suisse si una din cele mai mari companii de asigurari din Europa, pentru suma de 7,9 miliarde euro in numerar, informeaza Rompres.

AXA a precizat ca a intrat in faza negocierilor exclusive cu Credit Suisse Group pentru preluarea tuturor actiunilor Winterthur la un pret de 12,3 miliarde franci elvetieni (7,9 miliarde euro). in plus, grupul francez, a doua companie de asigurari din Europa si numarul trei mondial, va refinanta aproximativ un miliard de euro din datoriile Winterthur, suma in care sunt incluse si 700 milioane euro in imprumuturi interne ce trebuiau amortizate de Credit Suisse Group.

"Aceasta tranzactie este o oportunitate unica pentru a ne consolida pozitia pe piata europeana si a ne creste prezenta pe pietele cu ritm ridicat de crestere din Europa Centrala si de Est si Asia", a declarat directorul general de la AXA Group, Henri de Castries. AXA intentioneaza sa finanteze aceasta tranzactie printr-o majorare de capital in valoare de 4,1 miliarde euro si imprumuturi de 4,8 miliarde euro.

Wintherthur este al doilea grup de asigurari din Elvetia si unul din primii zece asiguratori europeni. Compania are activitati in 17 tari, in principal in Elvetia, Germania, Spania, Benelux si Marea Britanie, deservind 13 milioane clienti la nivel mondial. Portofoliul Wintherthur este echilibrat intre asigurari de viata (62 la suta din veniturile companiei) si asigurari de proprietati si pagube, care sunt responsabile pentru 38 la suta din veniturile sale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri