Cancelarul german Olaf Scholz a exclus din nou livrarea de rachete de croazieră Taurus în acest moment către Ucraina, explicând că astfel doreşte să evite riscul ca Germania să se trezească implicată în război, relatează DPA, conform Agerpres.

"Sunt surprins că pe unii nu-i mişcă asta, că ei nici măcar nu se gândesc dacă ceea ce facem noi ar putea duce la participarea în război", a declarat Scholz luni la o conferinţă la Berlin.

"Este o armă cu o rază foarte mare de acţiune. Iar ceea ce fac britanicii şi francezii în privinţa controlului ţintei şi a controlul traiectoriei aferente nu se poate face în Germania. Oricine a avut de-a face cu acest sistem ştie asta", a explicat Scholz, adăugând că este surprins că această problemă este ridicată în permanenţă.

Scholz a declarat că este "foarte iritat" de "lipsa de echilibru" între ceea ce este cu adevărat necesar acum şi dezbaterea pe marginea acestui sistem.

"Ceea ce îi lipseşte Ucrainei este muniţia de toate calibrele şi de orice rază de acţiune, dar nu şi acest lucru crucial din partea Germaniei", a spus cancelarul german, răspunzând la întrebări legate de sistemul respectiv de rachete.

Rachetele de croazieră Taurus sunt lansate din avioane şi pot lovi ţinte aflate la o distanţă de până la 500 de kilometri, cu o mare precizie. Ucraina doreşte să le folosească pentru a întrerupe aprovizionarea trupelor ruseşti de pe front.

Kievul a solicitat în repetate rânduri rachete Taurus de fabricaţie germană, argumentând că acestea sunt cele mai potrivite arme pentru a lovi ţinte militare ruse aflate mult în spatele liniilor frontului în zonele ocupate din Ucraina, notează DPA.

Sursa foto: Shutterstock / Sergey Kohl

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri