Indicele de incredere in mediul de afaceri din Germania a ajuns, in iunie, la 106,8 puncte, valoare record pentru ultimii 15 ani, informeaza Bloomberg, citat de Rompres.

Institutul de cercetare economica Ifo din Germania a anuntat o crestere a indicelui de incredere in mediul de afaceri la 106,8 puncte, in iunie, de la 105,7 puncte in mai, indicele fiind cel mai ridicat din ultimii 15 ani. Pentru luna mai, indicele de incredere in mediul de afaceri a scazut, dupa cinci luni de cresteri, ajungand la 105,7 puncte, de la 105,9 puncte, in aprilie, indica datele institutului Ifo.

Cresterea indicelui din cea mai mare economie europeana furnizeaza motive serioase Bancii Centrale Europene (BCE) sa majoreze rata dobanzii de referinta. BCE a majorat cu un sfert de punct dobanda de referinta in zona euro, de la 2,50 la 2,75%, la intrunirea din 8 mai.

Decizia era una asteptata de majoritatea economistilor, avand in vedere numeroasele luari de pozitii ale responsabililor BCE, care au atras atentia asupra riscurilor de derapaj al preturilor in zona euro. Majorarea decisa in mai a fost a treia majorare a dobanzilor decisa de BCE dupa luna decembrie 2005.

Datele institutului Ifo se bazeaza pe un chestionar facut pe 7.000 de manageri, cifra de 106,8 puncte fiind cea mai mare din luna februarie 1991.

Guvernul condus de Angela Merkel a promis ca in 2007 va reusi sa reduca deficitul Germaniei sub pragul de 3% din PIB cerut de Uniunea Europeana, dupa mai multi ani in care acest prag a fost depasit. in acest sens, se estimeaza ca decizia de majorare a TVA-ului va aduce la buget aproximativ 20 miliarde euro.

Cheltuielile de consum puternice vor conduce la o crestere economica de 2,1% pentru anul in curs in Germania, estimeaza IfW, unul dintre principalele institute economice germane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri