Crdit Agricole ofera 3,3 miliarde de euro pentru achizitionarea Emporiki Bank, fiind dispusa sa plateasca 25 de euro pe actiune, grupul francez ramanand singur in cursa dupa ce Banca Ciprului, care oferea 3,78 miliarde euro, s-a retras.

Guvernul grec va examina oferta grupului francez Crdit Agricole, care a facut publica suma oferita pentru cumpararea grupului grec Emporiki, a declarat joi Ministrul Economiei, Georges Alogoskoufis.

"Guvernul va examina intr-o maniera pozitiva noul set de date, avand ca directie princiala interesul public, concurenta din domeniul bancar si competivitatea economiei grecesti", a declarat Alogoskoufis.

Fiind deja in posesia a 9% din Emporiki, grupul francez a anuntat cresterea sumei de achizitie din oferta facuta pe 13 iunie pana la 25 euro pe actiune, comparativ cu 23,5 euro oferiti anterior.

Oferta prezenta se ridica la 3,3 miliarde euro, fata de 3,1 miliarde euro oferite la 13 iunie.

"Majorarea ofertei de catre Crdit Agricole arata increderea firmei in perspectivele ecomoniei grecesti, cat si in sistemul bancar grec si banca Emporiki", a completat ministrul. Guvernul grec a facut presiuni pentru o perioada indelungata asupra grupului francez pentru o majorare a ofertei, dupa ce Crdit Agricole a ramas singura in cursa pentru achizitionarea Emporiki, dupa retragerea Bancii Ciprului, care facuse o oferta de 3,78 miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri