El Bundesbank - banca centrala a Germaniei- considera ca recuperarea economiei germane a crescut clar in putere de la inceputul anului, fiind impulsionata de imbunatatirea cererii interne.
In buletinul sau din luna august, publicat luni, Bundesbank a semnalat ca aceasta crestere a economiei germane s-a bazat in mare masura pe dezvoltarea interna, dar si pe exporturi.

Banca a precizat ca productia si investitiile au crescut semnificativ in primavara, in special in sectorul de constructii si al echipamentelor.

In plus, exporturile au avut o influenta pozitiva asupra cresterii din Germania, desi aportul acestora a fost mai mic ca alta data.

Banca preconizeaza ca recuperarea economiei germane va continua, dupa cum lasa sa se vada cererea de produse interne si bunul climat economic.

Presedintele Bundesbank, Axel Weber, a declarat intr-un interviu acordat ziarului "Bild Zeitung", ca el crede ca este posibil ca Produsul Intern Brut (PIB) german sa creasca cu peste 2% in 2006.

In ceea ce priveste inflatia, banca centrala semnaleaza in buletin ca preturile de consum s-au majorat in primavara din cauza scumpirii petrolului. Indicele Preturilor de Consum a crescut in Germania, in trimestrul al doilea, cu 0,7 % fata de trimestrul anterior, in timp ce rata anuala a inflatiei a fost de doi la suta.

Potrivit Bundesbank, cresterea riscului inflationist a determinat principalele banci centrale din lume sa-si revizuiasca politica monetara in lunile de vara.

Banca centrala a Germaniei considera ca au fost necesare majorarile ratei dobanzii aplicate de Banca Centrala Europeana incepand din decembrie 2005, care au adus rata de referinta la nivelul de trei la suta, datorita riscurile in crestere privind instabilitatea preturilor si a caracterului expansiv al politicii monetare a bancii europene.

Bundesbank a constatat ca economia mondiala si-a continuat cresterea puternica in primele luni ale anului, dar a avertizat ca neasteptata scumpire a petrolului din vara va incetini cresterea si va inrautati estimarile privind evolutia preturilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri