Numarul victimelor in randul copiilor si femeilor este in crestere in Afganistan, pe fondul intensificarii atacurilor din tara ale talibanilor, in timp ce procentul general de decese a scazut, iar cel de raniti s-a marit, sustine un raport al ONU publicat duminica, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

De la inceputul anului, in perioada ianuarie-martie, au fost ucisi 161 de copii, iar 449 au fost raniti, ceea ce inseamna o crestere de 29% fata de primele trei luni din 2015, sustine Misiunea ONU in Afganistan (UNAMA).

"Daca luptele vor continua in apropierea scolilor, locurilor de joaca, locuintelor si clinicilor, si partile implicate in conflict vor continua sa foloseasca dispozitive explozive in acele zone, numarul copiilor ucisi si raniti va continua sa creasca", a declarat directorul organizatiei umanitare UNAMA, Danielle Bell.

In primele trei luni ale anului in curs, numarul total de victime in randul civililor a ajuns la 1.943, dintre care 600 de morti si 1.343 de raniti.

Cazurile de decese au scazut cu 13% fata de primele trei luni din 2015, dar numarul ranitilor a inregistrat o crestere de 11%. Aproape o treime din numarul total de victime sunt copii, inregistrandu-se si o crestere de 5% in randul femeilor decedate sau ranite - 52 de femei au fost ucise si 143 au fost ranite in respectiva perioada.

Desi raportul precizeaza ca fortele antiguvernamentale au provocat cele mai multe victime, avertizeaza asupra unei cresteri a victimelor produse pe fondul folosirii de catre fortele de securitate afgane a dispozitivelor explozive precum grenade in zone restrictionate in care se afla civili.

Raportul este publicat la cateva zile dupa ce talibanii au anuntat "o ofensiva de primavara", intensificandu-si atacurile in Kunduz, oras din nordul Afganistanului care s-a aflat temporar anul trecut sub controlul extremistilor. Lupte intense s-au desfasurat in provincia Helmand din sudul tarii, unde talibanii au reusit sa alunge fortele guvernamentale din mai multe zone.

Anul trecut, numarul victimelor in randul civilor afgani a ajuns la un record de 11.002, dintre care 3.545 de decese si 7.457 de raniti.

Sursa foto: Olesia Bilkei/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri