Virgil Georgescu - un cetatean american de origine romana - a fost condamnat definitiv la zece ani in spatele gratiilor, dupa ce a incercat sa vanda arme de tehnologie militara in Europa. Sentinta traficantului de arme roman a fost pronuntata vineri noaptea de o instanta din Manhattan, transmite Mexico Star.

Romanul a fost arestat in urma cu doi ani, in urma unei operatiuni a Agentiei Guvernamentale Antidrog (DEA), care a avut loc in Muntenegru. Procurorii americani l-au acuzat pe suspect ca a colaborat cu un fost oficial guvernamental roman, dar si cu un fost parlamentar italian, pentru a vinde un adevarat arsenal de arme de tehnologie militara, scrie News.ro.

Agentii DEA l-au contactat pe Virgil Georgescu pentru a obtine arme capabile sa doboare un avion al Statelor Unite, sustinand ca sunt asociati ai rebelilor marxisti de la FARC. Avocatii apararii au precizat ca Georgescu i-a contactat pe agentii CIA inca din 2012, pentru a-i informa cu privire la arsenalul sau de arme. Insa, procurorii au explicat ca traficantul de arme roman si-a schimbat pozitia cu privire la oportunitatea de a deveni un informator al serviciilor secrete americane.

Procurorul Andrea Surratt a sustinut in fata instantei ca romanul incerca sa profite ”de pe urma americanilor morti”, iar singura sa motivatie era lacomia. Asociatii traficantului de arme roman au pledat vinovati pentru acuzatii legate de terorism si au acceptat sa depuna marturie impotriva lui Georgescu. Acestia au primit doar patru ani in spatele gratiilor.

Sursa foto: specnaz / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri