Statele Unite ale Americii au anunţat că vor trimite Ucrainei un nou pachet de asistenţă de securitate în valoare de 200 milioane de dolari, relatează Reuters şi EFE, citate de Agerpres.

Este vorba de muniţie pentru apărarea antiaeriană şi artilerie, capacităţi antiblindate şi echipamente de deminare, a menţionat într-un comunicat secretarul de stat american Antony Blinken.

Suma anunţată ar urma să fie prima tranşă dintr-un pachet de 6,2 miliarde de dolari aprobat anterior, au menţionat oficiali americani citaţi de Reuters, adăugând că Washingtonul lucrează în acest moment la o solicitare de suplimentare a bugetului pentru a continua să ajute Kievul.

Ucraina are nevoie de armament care să poată fi livrat din stocurile SUA în interval de zile sau săptămâni pentru a putea continua să respingă invazia rusă.

Până acum SUA i-au acordat ajutor militar în sumă de peste 43 de miliarde de dolari, fiind principalul contribuitor în acest sens.

La precedentul ajutor oferit Ucrainei, americanii au oferit în premieră dronele Hornet, despre care secretarul american de stat Antony Blinken a afirmat că sunt menite să ajute "ucrainenii să recupereze" teritoriile ocupate de trupele ruse.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri