Institutul de cercetare Legatum din Londra a lansat al 10-lea Index global de prosperitate. Acest studiu claseaza cele mai prospere tari din lume cu cele mai bune sisteme de sanatate. Tarile care au cele mai bune punctaje sunt si tarile cele mai dezvoltate din punct de vedere economic. Vezi in continuare care sunt aceste tari si ce speranta medie de viata are fiecare.

Institutul a comparat 104 variabile inainte de a publica rezultatele, iar aceste variabile au fost impartite in noua categorii. Potrivit Business Insider, una dintre cele mai mari categorii ale clasamentului a fost nivelul sanatatii pe tara. Aceasta categorie a fost masurata cu ajutorul a trei componente principale, sanatatea mintala si fizica de baza a unei tari, infrastructura de sanatate si accesul la ingrijire preventiva.

15. Qatar

Aici pot fi gasite unele dintre cele mai bune standarde de sanatate din Orientul Mijlociu. Qatar a luat recent masuri pentru a pune in aplicare un sistem de sanatae universal in intreaga tara.

14. Franta

Franta este recunoscuta pentru calitatea serviciilor de sanatate si speranta medie de viata a tarii de 82 ani.

13. Norvegia

Sistemul de sanatate din Norvegia este gratuit pentru copiii sub 16 ani si doar adultii trebuie sa plateasca pentru servicii. Aceasta tara ofera cei mai multi bani pe cap de locuitor in domeniul asistentei medicale decat orice alta tara din lume.

12. Noua Zeelanda

Noua Zeelanda este una dintre cele mai active tari din lume si depaseste cu mult asteptarile altora in competitiile sportive nationale. Ea are o speranta medie de viata de 81,6 ani.

11. Belgia

Se claseaza pe locul 11 datorita sperantei medie de viata de 81,1 ani. Tara are asistenta medicala universala si necesita asigurare de sanatate obligatorie pentru toti cetatenii acesteia.

cele mai sanatoase tari

10. Germania

Chiar daca se spune ca germanii sunt iubitori de bere si carnati, acestia sunt printre cei mai sanatosi oameni din lume. Speranta medie de viata a tarii este de 81 ani.

9. Israel

Potrivit Indexului global de prosperitate, Israel are cele mai bune rezultate comparativ cu alte state din Orientul Mijlociu. Tara are speranta medie de viata de 82,5 ani.

8. Australia

Nu este surprinzator ca Australia a fost clasata ca fiind cea mai sanatoasa natiune din emisfera sudica, aici australienii se bucura de o vreme favorabila, iar poluarea este redusa. Speranta medie de viata este de 82,8 ani, iar din acest punct de vedere tara se claseaza pe locul patru in lume.

7. Hong Kong

Acest stat mic are 11 spitale private si 42 spitale publice pentru a oferi servicii medicale unei populatii de peste 7,2 milioande de oameni. In 2012, femeile din Hong Kong au avut cea mai mare speranta medie de viata din lume.

6. Suedia

De obicei tarile din Nordul Europei au un punctaj mare, potrivit Indexului global de prosperitate. Barbatii suedezi au a patra cea mai mare speranta medie de viata din lume de 80,7 ani.

cele mai sanatoase tari

5. Olanda

In 2015 Olanda a obtinut cele mai bune rezultate potrivit Indexului anual Euro Health Consumer, care compara sistemele de sanatate din Europa. Olanda a avut atunci punctajul maxim de 916 din 1.000 de puncte.

4. Japonia

Japonia are cea mai mare speranta medie de viata din lume de 83,7 ani. Avand o populatie care imbatraneste repede, tara a avut probleme demografice.

3. Elvetia

O tara bogata, frumoasa si incredibil de sanatoasa. Elvetia are un sistem de asistenta medicala universal si se bazeaza pe detinerea obligatorie a asigurarilor de sanatate de catre toti cetatenii.

2. Singapore

Singapore se claseaza pe al doilea loc potrivit Indexului global de prosperitate. Populatia tarii este de 5,6 milioane de oameni, iar speranta medie de viata este de 83,1 ani.

1. Luxemburg

Aceasta tara mica, inconjurata de Belgia, Franta si Germania, se afla pe primul loc in topul celor mai sanatoase tari din lume. Potrivit Institutului Legatum, speranta medie de viata a tarii este de 82 ani.
cele mai sanatoase tari

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri