China si-a aratat marti nelinistea fata de taxele suplimentare aplicate de Uniunea Europena (UE) importurilor de otel. Beijingul a catalogat aceasta practica drept protectionism, dar UE sustine ca se apara de practicile de dumping ale Chinei, potrivit Reuters.

UE se afla intr-o pozitie dificila, incercand sa isi apere proprii producatori de otel in fata importurilor ieftine fara sa deterioreze relatiile cu Beijingul. Dupa ce UE a marit taxele de import pentru otel, China s-a aratat iritata de aceasta masura, acuzand o atitudine protectionista. Ministrul chinez al Comertului a cerut Europei sa trateze companiile chineze „echitabil si impartial”. Un oficial European a raspuns facand apel la o investigatie recenta care arata practicarea dumping-ului de catre companiile chineze producatoare de otel. Conform acestei investigatii, producatorii chinezi si-ar vinde produsele pe piata UE la un pret mai mic de jumatate decat cel cerut pe piata lor autohtona.

Citeste articolul integral pe Adevarul.ro.

Sursa foto: Kodda/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri